Mormantul lui Iisus in Shingo, Japonia?

Incerc de ceva vreme sa scriu despre un subiect – din punct de vedere al imaginii insa.

Dupa cum stiti am un blog de calatorii – Travel -ru Moments in Time – unde scriu alaturi de sotul meu si care blog tocmai ce a implinit 9 luni.

Intrucat blogul e in engleza si cum imi doream ca locurile minunate vizitate – buna parte din Romania – sa fie cunoscute si de altii am inceput sa il promovez printr-o pagina de Facebook si un cont de Twitter – TravelMoments.

Asa am ajuns sa cunosc – virtual – multi oameni si sa aflu despre multe locuri interesante si multe curiozitati.

Intr-o zi am vazut un link insotit de un titlu care anunta ca mormantul lui Iisus este in Japonia. Fireste ca am fost curioasa sa aflu povestea din spatele linkului. Pe scurt, Iisus a calatorit in Japonia (unde a cunoscut principiile shinto – despre care puteti afla si voi mai multe intr-o carte foarte bine scrisa prezentata in cadrul Books Wave si aparuta la Editura Herald – pe care le-a imbinat cu cele ale iudaismului). Cand a venit momentul rastignirii, in locul sau s-a oferit fratele sau geaman – Isukiri – iar Iisus a mai trait.

Imi si imaginez potentialele reactii atunci cand cititi aceste informatii. Ca e blasfemie, ca e imposibil, cum adica Iisus sa fi avut un frate, cum adica mormantul lui sa fie in Japonia si asa mai departe.

Din punct de vedere al imaginii insa satul din Japonia are un intreg ritual pe care il desfasoara si iata atrage turisti.

Ca atare isi valorifica potentialul local si sunt multi cei care, macar de curiozitate, ar trece pe acolo daca ar putea (dupa cum mare e numarul celor ce au ajuns deja acolo). Informatiile eu le-am aflat de la GotSaga insa pe Internet exista mai multe surse pe acelasi subiect – iata un exemplu.

Voi ce parere aveti? Cum e posibil asa ceva?

Share
101 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge