Ai incredere in visul/proiectul tau? Si-atunci de ce renunti?

Deseori se intampla sa iti vina o idee zici tu buna. Sa ai in minte un proiect, sa il vezi deja realizat, sa vezi impactul, sa stii deja cum ai face fiecare lucru.

In astfel de proiecte se pune de obicei mult suflet. Un astfel de proiect are de asemenea deseori si multe sperante “atasate”.

Evident ca nu e usor. Ca uneori mai apar si greutati sau persoane care critica o anume idee. Dar tu crezi in proiectul tau, nu?

Si-atunci de ce asa de multe persoane renunta la visul lor, la proiectele minunate pe care le au in minte?

De ce nu doar le programeaza in timp, de ce nu incearca sa vada daca pot face sau nu ceva si abandoneaza ideea? La fel de ce renunta dupa primul hop sau prima parere negativa, indiferent cand a venit ea?

Nu poti multumi pe toata lumea. E clar ca sunt oameni din anturajul tau care nu vor fi incantati de ideea ta sau de cine stie ce alt aspect fapt ce ii va determina sa te critice. Insa nu e nimic neobisnuit. Nicio idee nu e pe placul tuturor si nicio persoana nu e iubita de toti!

Nu toate parerile impotriva ideii/proiectului sunt venite din dorinta pura de a te impiedica sa ai parte de un esec. Interese sunt, rivalitati si invidii de asemenea. Mai mult exista si viziuni inchise si de aceea – din pacate – intr-adevar sunt multi cei care nu vad potentialul unui proiect sau vad doar ceea ce poate merge prost si atat.

Nu pleca la drum fara un plan bun, iar dupa ce ai pornit urmeaza-l si adapteaza-l. Daca se vad rezultatele, mergi mai departe! Multe proiecte esueaza si pentru ca ideea e minunata dar nu se pune nimic pe hartie, nu se face un plan cat mai complet astfel incat lucrurile sa aiba o baza, sa existe indicatori ce pot fi usor monitorizati etc. Si-atunci cum sa iti dai seama cu adevarat daca merge sau nu? Cum sa nu cazi prada criticilor si sa nu renunti?

Ideea pe care vreau sa o evidentiez astazi e insa una care pe cat de simpla e, pe atat de complicata pare in realitate. Daca ai o idee, un proiect, daca crezi ca acel lucru poate si merita sa devina realitate treci la treaba si  nu renunta pana nu esti cu adevarat sigur ca proiectul e un esec. Nu da inapoi la prima critica (fie ea si neobrazata), nu renunta la prima piedica, nu pune doar raul inainte!

Daca tu nu ai incredere in tine si in visul/proiectul tau, cine sa aiba? Cum poti sa ii motivezi pe ceilalti sa aiba incredere, sa te finanteze sau sa ti se alature daca tu nu crezi cu adevarat in idee?

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge