Comunicarea, dulceata si acreala

Se spune ca vorba dulce mult aduce.

Unii din acest proverb inteleg ca trebuie sa fie mierosi si merg chiar mai departe spre prefacatorie si nu doar spre o adresare decenta, o vorba buna si frumoasa in loc de insulte.

Dar acel dulce aduce cu sine si “periatul” dus la extrem. Unii fac pe prostii doar ca sa ii lase pe altii sa se simta destepti, le iau si ultima scama de pe sacou (sau o imagineaza atunci cand nu exista), cu alte cuvinte unii duc lucrurile mult prea departe. Dulcele devine atat de dulce ca ti se acreste.

Sunt unii oameni a caror intreaga atitudine e deranjanta. Reactia celor din jur? Ca se prefac. Si din pacate in 90% din situatii asa stau lucrurile. Da, unii au o voce mai de copil si o atitudine mai modesta insa acestia sunt rari. La cei mai multi totul este lucrat. Iar intentiile sunt rareori bune.

Deseori in spatele unei imagini de prieten si om deschis se ascunde multa invidie si chiar si rautate care abia asteapta sa iasa la suprafata.

Si-aici ajung in alta zona: aceea a primelor impresii (si a imaginii) lucrate. Ce parere aveti despre acestea? Preferati ca persoanele din anturajul vostru sa se poarte firesc sau sa aiba o masca pusa?

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge