Intalnire la Elysee – Rodica Ojog-Brasoveanu

Eram la cumparaturi in hypermarket. Cumparaturi cu tinta – 2-3 produse. Am trecut insa si pe langa standurile de carte si am remarcat – ca sa nu zic ca mi-a sarit in ochi direct – o carte de-a Rodicai Ojog-Brasoveanu. Este vorba despre Intalnire la Elysee. N-am rezistat si am cumparat-o pentru ca trebuie sa va marturisesc faptul ca imi place cum scrie aceasta autoare si a reusit sa ma prinda in fiecare poveste scrisa de ea si pe care am citit-o (mai am cateva romane achizitionate si inca necitite pentru ca imi place sa stiu ca mai am ceva de acest autor care imi place, cate ceva de savurat).

Iata-ma asadar cu un roman din seria celor de spionaj scrise de autoare. Actiunea se petrece in timpul Primului Razboi Mondial. In carte veti intalni ca aparitie secundara un nume cu siguranta cunoscut: Averescu. Insa personajele sunt imaginare – chiar daca numele de familie al unuia este Dabija (prenumele este Dimitrie). Sau poate ca autoarea a cautat in documente si personajele sunt in fapt reale. Oricum un lucru e cert: nu ai impresia nicio secunda de falsitate. Dimpotriva.

La fel ca intotdeauna fiecare personaj este bine inchegat, cu trasaturi care se pastreaza in timp, cu limbaj specific grupului sau clasei sociale din care face parte. Si tot la fel ca de obicei actiunea te prinde odata cu prima pagina. Sunt aproape 500 de pagini de citit – dar va asigur ca doar probleme urgente de rezolvat sau somnul ce va ajunge din urma va vor determina sa lasati acest roman din mana.

Desi in vremea razboiului plasata actiunea, nu avem de-a face cu frontul, cu lupte directe ori cu decese in batalii. Fiind vorba despre un roman de spionaj vorbim mai degraba de culise si de strategii.

Permiteti-mi sa va spun de asemenea ca veti zambi citind aceasta carte. O data ca va veti da seama de anumite trasaturi ale romanilor in orice infruntari si a doua oara pentru ca sunt anumite personaje astfel create incat au un simt al umorului teribil.

Intreg romanul veti incerca sa va dati seama cine sunt cele doua personaje care isi dau intalnire in prima seara de pace la Elysee. Apoi, la final, veti afla si daca acest lucru se intampla.

Adaug doar ca intre intrigile militare avem de-a face si cu o seama de femei bine creionate, una chiar spectaculoasa atat prin fire cat si prin actiuni,  si aventuri de toate soiurile. Un roman in care avem asadar de toate: actiune, spionaj, umor, personaje puternice si fascinante, oameni si temerile lor si evident amprenta Rodicai Ojog-Brasoveanu.

Mie mi-a placut romanul Intalnire la Elysee – asa ca vi-l recomand si voua. Ati citit ceva de Rodica Ojog-Brasoveanu? Ce? V-a placut?

Share
57 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge