Cauti esenta, adevarul?

Intr-o lume si perioada in care esti asaltat de informatii, stiri si pareri se mai cauta adevarul?

Se spunea mai demult – si evident ca inca se sustine aceast lucru – ca informatia disponibila este prea multa pentru un om. Si de la print la online, de la carti la reviste si orice alt suport avem informatii, prezentari, enciclopedii pe diverse domenii si perioade. Nimic rau in acest lucru.

Avem de asemenea si multe stiri – din nou oferite pe diverse suporturi. De cele mai multe ori o chestiune este dezbatuta de oameni avand pareri asemanatoare. Pe un post concurent poti vedea aceeasi chestiune privita dintr-un alt unghi de altcineva. Iar daca mai cauti putin gasesti si o a treia varianta.

Daca te apuci singur sa afli adevarul s-ar putea sa ai supriza sa afli ca mai erau multe dedesubturi nefacute publice.

La fel, aflam foarte multe lucruri cu privire la primii pasi in anumite chestiuni – dar rareori aflam finalul. La fel de rar se afla adevarul. Si e una sa vorbim de cazul Elodia – care tot nu se stie unde e – si alta de o crima mai mica dar importanta ori de o acuzare de luare de mita.

Publicatiile au si ele, adesea, o influenta politica sau macar ideologica. Citindu-le e imposibil sa nu vezi directia unora – ramasa constanta in timp. Si-atunci informatiile prezente acolo mai pot ele fi considerate obiective? Uneori se intampla ca in publicatii diferite sa fie prezentate scandaluri diferite deseori fiecare publicatie prezentand ceva despre “cei sustinuti de opozanti”.

Din pacate nu poti porni singur in cautarea adevarului suprem. Nu poti face toate anchetele din lume – nici in orasul sau tara proprie si nici la nivel international.

Dar ai putea sa incerci sa afli cum stau lucrurile in tot ceea ce tine de proximitatea ta si de oamenii cu care interactionezi. Din pacate asa cum am spus de multe ori exista maestri ai primei impresii – o falsa impresie insa.

Tu cauti adevarul? Esenta?

Share
47 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge