Ajunge pasiunea pentru a avea din ce trai?

N-ai cum sa nu te uiti la ce se intampla acum si la cum a fost pe vremuri si sa nu te intrebi: iti ajunge cu adevarat pasiunea pentru a avea bani de un trai cel putin decent?

E de dorit sa faci ceea ce iti place. Daca nu pui suflet si nu mergi cu drag la serviciu e aproape imposibil sa nu apara frustrari. La fel putini sunt cei care fac o treaba cu adevarat excelenta atunci cand nu le place ceea ce fac. Sunt persoane constiente ca de la acel loc de munca le vine salariul care le permite sa aiba un acoperis deasupra capului, bani de mancare, haine si asa mai departe. Insa aceste persoane sunt putine. Cei mai multi sunt oameni care fac o treaba ca sa fie facuta si atat.

Ce faci insa cand ceea ce faci cu pasiune nu-ti aduce si banii necesari? E suficienta bucuria sufleteasca? Ei bine faima, multumirea sufleteasca si confortul intern nu tin totusi de foame. E pacat cand se ajunge in aceasta situatie insa se intampla ca oamenii sa prefere sa faca ceva ce nu le place dar de unde isi pot permite sa plateasca ratele si/sau darile lunare.

O alta solutie e impacarea placutului cu necesarul. Iti place sa faci ceva? Nu iti permiti sa traiesti din acel ceva iubit si la care esti foarte bun? Poti face acel lucru ca activitate de timp liber? Atunci alege aceasta solutie. Macar ai sansa de a face si ceva ce iri permite sa traiesti si ceva ce iubesti. Un compromis. Nu neaparat cea mai buna solutie.

Si totusi cum de s-a ajuns aici si mai ales ce urmeaza? Ma uitam acum la ceea ce se intampla in numeroase domenii. Problemele si scaderile de salariu duc la un intreg bulgare de zapada. Faptul ca oamenii din anumite zone pleaca in alte tari e doar un mic (as indrazni sa spun minuscul) aspect. Altele sunt consecintele mai grave si ele se vad pas cu pas.

Acum vin si va intreb si pe voi: tinand cont de toate domeniile de activitate, de ce stiti si de ce se intampla, atunci cand nu reusesti sa faci bani din ceea ce iubesti sa faci si ai talent ce solutie ai? Si cum ramane cu acele domenii – daca ele raman cu angajati care nu lucreaza cu pasiune?

Share
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge