Stii – dar pui si in practica?

Sfaturi sunt multe. Mai directe, mai ca subinteles… Sunt in romana si sunt in limbi straine, sunt la oameni foarte cunoscuti sau la unii mai putin faimosi, dar cu idei valoroase si utile.

Iar sfaturile sunt atat pentru zona profesionala, cat si pentru planul personal. Stii de pilda ca pentru a avea ceva mai mult timp la dispozitie ai putea sa nu mai stai permanent conectat la Internet (retele sociale, e-mail) – ca sa poti termina la timp ce ai de facut.

Stii, dar pui in practica?

Vorbeam recent cu cineva care imi spunea exact acest element: ca nu are timp liber si ca nu stie sa faca un lucru. Discutand insa, am ajuns la concluzia ca statea prea mult pe net (nu vreti sa stiti ca vorbea constant si mult pe messenger – cu minim 3-4 in acelasi timp, toata ziua, era pe Facebook si dadea refresh la most recent sa nu cumva sa rateze ceva, era cu e-mailul deschis si raspundea la orice – dar pe messenger nu avea nici macar status de “busy” – ca nu da bine – si nici nu spunea cuiva ca are ceva urgent de terminat…). Apoi – apropo de lucrul pe care zicea ca nu stie sa il faca – a ajuns la concluzia ca de fapt da, stie, ca a citit o gramada, ca fiecare lucru ii e familiar (e drept, nu a mai facut asa ceva, dar macar stie exact ce pasi ar trebui sa urmeze) dar… Si nici macar nu ii era teama sa faca sau altceva de genul. Doar ca il lua pe nu stiu in brate.

Iata un exemplu concret de situatie cand stii – dar nu pui si in practica.

De ce?

E mai usor sa te plangi?

E mai usor sa zici ca nu stii decat sa incerci sa faci?

Sau daca tot stii sfaturile (si mai zici si ca-s bune) de ce nu le pui in practica?

Share
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge