Cat de lunga e cartea pe care o citesti/ai citit-o recent?

carteImi spunea cineva recent ca nu mai are rabdare sa citeasca acele carti care au peste 150 de pagini. Recunosc ca m-am uitat mirata la acea persoana eu citind recent unele de peste 500 sau 700 si tocmai primind una (care urmeaza a fi citita foarte curand) de peste 600 de pagini.

Discutia nu era cu privire la carti din domeniul de activitate – acelea din care se presupune ca inveti ceva – ci se axa pe lucrari de beletristica sau de alt fel, mai putin cele de “munca”.

O alta problema ridicata de persoana in cauza era ca nu citeste cartile care n-au dialog – ca nu are rabdare sa mai citeasca descrieri de peisaje, drumuri si altele cum erau in cartile autorilor de pe vremuri. Evident ca am intrebat daca in acest caz ar trebui sa inteleg ca in afara de beletristica nu citeste nimic altceva (ma refer la carti). Si a zis ca da.

Nu stiu cum e la voi, dar eu atunci cand am in mana o carte care reuseste sa ma captiveze – fie roman, fie lucrare de alt gen – nu conteaza cate pagini are. Daca imi place subiectul, daca ma atrage povestea si modul in care este scrisa (atunci cand vorbim de romane) le citesc pe nerasuflate. Si e suficient sa va uitati la cate carti sunt prezentate pe Books Wave si sa tineti cont ca mai citesc si pe langa cele infatisate acolo.

Asa ca vin si va intreb: Cat de lunga e cartea pe care o citesti/ai citit-o recent? Si ce te determina sa incepi si sa termini o carte mai lunga (indiferent de genul ei)?

Share
305 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge