Oricat ai vrea nu poti controla tot. Ceilalti inteleg insa?

Dupa cum se vede si din titlu nu vorbesc despre “control freaks”. Ma refer insa la faptul ca sunt multe momentele in care trebuie sa controlezi modul in care se desfasoara diverse activitati si modul in care persoanele isi respecta termenele-limita.

Chiar si pentru o aniversare petrecuta intr-un restaurant cu sotul/sotia si tot ai nevoie sa controlezi cateva aspecte. Sa faci rezervarea ca sa stii ca atunci cand ajungi la acel restaurant ai un loc special pentru tine pastrat e un aspect.

In activitatile de zi cu zi, asa cum am mai spus, omul de PR este deseori la mijloc. Asa se face ca el raspunde in fata altora cu privire la diverse aspecte, insa la randu-i coordoneaza numeroase actiuni. El stabileste clar anumite conditii – pentru realizarea/printarea unor materiale de exemplu. Stabilirea se realizeaza prin contracte cu precizari clare (sau acte aditionale la contracte generale de colaborare).

Toate bune si frumoase iar intr-o lume in care toti trimit totul la timp si toti isi respecta cuvantul dat si obligatiile asumate prin contract lucrurile merg bine. Practica arata insa ca lucrurile nu stau asa.

Uneori se intampla ca oameni cu care ai lucrat foarte bine sa te dezamageasca si sa nu isi respecte cuvantul dat sau obligatia asumata.

Cel mai rau e cand din cauza cuiva care nu respecta ce a promis tu esti cel pe care se supara (sau care e penalizat) de partenerii/clientii tai. De aici intrebarea de mai sus – uneori nu poti controla totul, oricat ai dori; intrebarea e: ceilalti inteleg?

Desigur ca importante sunt pagubele rezultate, modul in care se pune problema si tipul de persoana (cum e cel care trebuie sa inteleaga). La fel de cert e faptul ca sunt multi cei care inteleg dar si ca altii se pot supara si poate nu iti vor arata, dar nici nu te vor ajuta pe viitor.

Share
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge