Cactusi cu flori de plastic in dar (de Valentine’s Day) sau despre marketing, minciuni si altele

Ca tot s-a facut misto cum ca azi o sa fie peste tot lumea cu ursuleti de plus si cutii de bomboane in forma de inima pe-afara si cum tot cica sarbatorim Valentine’s Day m-am gandit sa va ofer azi un material cu totul si cu totul altfel. Dar tot despre cadouri cumva.

Mie-mi plac florile. Mult. Foarte mult. Astfel chiar si aici unde stau acum si unde conditiile nu-s tocmai prielnice, am cateva in ghivece. E drept in buna masura cactusi – diverse specii – si pentru ca imi plac si pentru ca rezista cu fata spre nord, in mediu cam umed si fara mult soare.

La fel de adevarat e ca de fiecare data cand ajung pe undeva mai gasesc o specie de cactus sau o floare pe care mi-as lua-o – insa cum nu mai avem loc unde sa le punem ma abtin.

Cert e ca o floare e oricand frumos de oferit pe post de cadou, iar unele femei prefera o floare in ghiveci, pe care sa o poata creste si avea mai multi ani. De ce nu si cactusi asadar – mai ales daca le plac?

Evident ca exista multe locuri de unde poti cumpara flori: florarii, raioane din hypermarketuri diverse si asa mai departe.

Ei bine, despre raioanele acestea si o minciuna de marketing ce ia insa ochii multora va vorbesc azi.

Despre cactusii care au flori – dar despre care nu se spune ca au lipite flori de plastic pe ei!

Am vazut chiar ieri intr-un hypermarket – si lua lumea. Nu toti constatau ca sunt din plastic. Am avut si eu odata asa un cactus – luat insa pentru specie, nu floare. Numai ca florile nu se mai uscau – asa ca le-a extras domnul meu ca sa lase cactusul sa creasca frumos.

Nu ma intelegeti gresit: am cumparat si cactus inflorit, caruia i s-au uscat florile, care acum are pui. Insa cum e cu cactusii acestia cu florile lipite, flori artificiale, de plastic?

O minciuna de marketing – pentru a spori vanzarile? Mai mult ca sigur ca da.

E spus undeva ca-s de plastic? Eu una n-am vazut nicaieri. Nici in pliant, nici pe site, nici la raft.

E o incalcare a vreunei legi? Habar n-am.

Cum vi se pare insa aceasta strategie? E corecta?

Share
16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge