#Deurmarit #FollowFriday au vreun rost?!?

E vineri si pentru cei care folosesc Twitterul nu este un lucru necunoscut ca este ziua #FollowFriday.

Ce inseamna aceasta?

Ca fiecare persoana cu un cont pe Twitter poate nominaliza acele conturi care i se par interesante, le poate recomanda asadar urmaritorilor sai, punand la final sau la inceput hashtagul #FollowFriday sau varianta prescurtata #FF.

La noi obiceiul a fost evident preluat de afara insa la un moment dat s-a venit cu sugestia de a-l modifica in mai neaosul #deurmarit. Asa se face ca astazi multi utilizeaza acest hashtag si nu varianta initiala, in engleza.

Cum se face nominalizarea?

Se poate scrie o lista – de doamne, de domni, conturi amestecate, recomandate printr-un cuvant sau pur si simplu.

Se poate insa recomanda si cont cu cont – justificand recomandarea pentru fiecare in parte: fiinta vesela, bun specialist in domeniul X etc. Idei sunt multe si in final doar cei care recomanda sunt cei care pot limita aceste descrieri.

Foloseste cuiva?

In mod normal da. Recomandari fac cei pe care ii urmaresti, ca atare cei care te intereseaza ce au de spus. Daca ei recomanda pe cineva s-ar putea sa te gandesti ca acea persoana a facut ceva de a castigat increderea persoanei si l-a determinat sa o recomande. In fond, nu recomanzi pe cineva care nu iti place ce scrie, nu? – ca doar astfel nimeni nu o sa mai aiba incredere in ce scrii tu pe viitor…

Te obliga cineva sa urmaresti automat un cont? Evident ca nu. Poti insa sa deschizi contul de Twitter al persoanei recomandate, sa vezi ce scrie. Poate are si un blog – si poti cunoaste mai bine omul. Daca iti place ceea ce vezi, daca te convinge prin ceea ce scrie atunci s-ar putea sa ii dai si tu follow.

La fel e si cazul tau: poti recomanda pe cineva. Cel mai probabil vei recomanda persoane care consideri ca merita sa fie recomandate. E si reputatia ta in joc – asa ca atentie pe cine recomanzi.

Se pot recomanda conturi cunoscute (cu mii de urmaritori) sau oameni aflati la inceput in ale Twitterului. Ai astfel ocazia de a vedea cine este considerat ca persoana influenta dar si ce noi oameni interesanti au decis sa isi faca si un cont pe Twitter. Poti astfel sa cunosti multe persoane – e drept, pe Internet in prima faza.

La fel se intampla si in afara – in diverse domenii existand chiar si zile speciale de recomandari (nu doar vinerea).

Care e insa parerea voastra despre #deurmarit si #FF #FollowFriday? De ce le utilizati si de ce nu? Le considerati utile? Ati ajuns sa urmariti pe cineva dupa ce a fost nominalizat de o persoana pe care o cititi? Va astept cu exemple si pareri!

Share
47 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge