Grasa si proasta – sau…

O combinatie fatala. Nu, nu grasa si proasta ci aceasta carte in sine si ziua de sambata.  Iata de ce.

Unul dintre autorii mei preferati este Rodica Ojog-Brasoveanu. Imi place cum scrie, am citit carti din colectiile sale diferite – de altfel chiar aici v-am prezentat un roman de spionaj – Intalnire la Elysee.

Grasa si proasta este o carte cu mai multe povestiri ce au in centru femeia.

Sunt multe temele pe care le veti regasi in aceasta carte. Veti vedea cum uneori tot raul e spre bine – apropo de una dintre povesti – veti remarca faptul ca uneori si ghinionistii au noroc – veti vedea istorii din medii sociale diferite.

Fiecare poveste are insa lectia sa. Ori chiar lectiile sale. Invataminte pentru persoanele care citesc cartea – si nu, nu e o carte doar pentru femei sau doar pentru barbati. In schimb e o cate care sigur o sa placa multora tocmai pentru ca vom regasi farmecul Rodicai Ojog-Brasoveanu in fiecare pagina si de asemenea umor – in descrierea personajelor, a unor situatii si chiar de limbaj. Veti zambi chiar daca nu veti dori acest lucru! V-as povesti cum e un cuplu la capitolul initimitati – dar n-are sens sa fur din farmecul descrierii autoarei. Va pot da insa un singur exemplu – si tare greu de ales – apropo de creionarea unui personaj. Si de fapt nu va dau intreaga descriere ci doar o mica, foarte mica introducere: “Era urata si saraca, in schimb – lenesa si ghinionista”.

Grasa si proasta e in fapt titlul uneia dintre povesti. Unde cea grasa de fapt nu e chiar asa de proasta. Asta pentru cine are ochi de vazut si cap de inteles.

Ca de obicei la Rodica Ojog-Brasoveanu povestile sunt desprinse parca din vietile celor din jurul nostru. E imposibil sa nu fi avut sau sa nu fi aflat de pilda de vreun profesor “al dracului” care lasa o clasa intreaga sa pice un examen. Sau sa nu fi vazut o situatie in anumite cupluri precum cele descrise in carte. Sau sa nu fi zarit macar vreun personaj din cele creionate atat de bine de autoare.

Nu pot sa nu va recomand aceasta colectie de povestiri pentru a va relaxa intr-o zi de sambata. Ah si momentan vad ca e la promotie pe siteul Nemira.

Ati citit aceasta carte? Cum vi s-a parut? Ati citit altceva de Rodica Ojog-Brasoveanu?

Share
57 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge