Recomandare de lectura – Ann Granger

E sambata, la Romexpo se afla in plina desfasurare Bookfest 2011 (la care nu stiu daca pot ajunge insa) asa ca astazi va recomand si eu o carte ca sa fiu in spiritul momentului.

Sunt la prima lectura a unui roman de Ann Granger. Nu si la primul roman politist in general 🙂

Am ales Misterul mortii din strada Jubilee aparut la Nemira. Aveam cartea de multa vreme in biblioteca, dar luata cu diverse n-am apucat sa o citesc. Ei bine acum am recuperat ;).

Si nu am regretat deloc.

Intr-o  casa de pe strada Jubilee care urmeaza a fi demolata locuiesc niste oameni fara adapost. Dar nu cersetori sau betivi sau drogati. Dimpotriva. Fireste, astfel de domicilii sunt pentru multi temporare. Asa ca unii mai pleaca, altii vin… Iar una dintre persoanele care vin sa stea aici, o fata care nu povesteste despre eas, este gasta spanzurata intr-una dintre camere.

Bineinteles ca apare politia care are indoieli in privinta unei sinucideri si care, la fel de evident, ii considera suspecti pe locuitorii casei.

Fran Varaday, fata care devenise un soi de lider pentru cei care locuiau in casa, ajunge sa aiba discutii mai multe cu politistii. Ba la ea vine si un bunic al fetei care fusese omorata si care o roaga sa cerceteze si sa afle ce s-a intamplat. Si de-aici tin’te bine cu incurcaturile, oamenii din inalta societate, banuielile, cercetarile.

Va reusi Fran sa afle ce s-a intamplat? Se va descoperi criminalul?

Un roman bine scris, actiune frumos inchegata, personaje si situatii verosimile.

Si da, o prima lectura de Ann Granger care ma determina sa mai citesc si alte romane ale autoarei.

Voi ati citit ceva de aceasta autoare?

Share
305 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge