Ii citesti pe toti cei pe care ii urmaresti/ai ca prieteni?

S-a spus demult ca e disponibila prea multa informatie, ca nimeni nu poate fi la curent cu absolut tot, citi absolut tot.

In fiecare domeniu (sau macar in multe ca sa iasa generalizarea mai bine) se fac liste cu persoane (guru sau experti) care trebuie sa fie urmariti – pe Twitter, Facebook – si evident ale caror bloguri trebuie sa fie citite. De cele mai multe ori vorbim despre persoane din diverse tari.

Exista apoi experti locali, oameni care au facut ceva in domeniul X.

Sunt apoi prietenii – cei pe care ii citesti cu drag.

Exista si specialistii sau oamenii care lucreaza intr-un domeniu care sunt mai putin faimosi precum expertii internationali, dar pe care iti place sa ii citesti, cu ale caror idei te afli pe aceeasi lungime de unda si asa mai departe.

Si uite-asa se -aduna o lista luuunga. Feedul RSS e si el umplut zilnic de o seama de articole. Pe Twitter ajungi sa nu mai citesti tot ce apare – mai ales daca urmaresti cateva mii de persoane.

Unii ajung si sa dea RT la ceva fara sa citeasca, bazandu-se pe experienta anterioara: articole citite de la acea persoana, mereu interesante, asa ca inseamna ca si ce da acum trebuie sa fie interesant.

Altii ajung sa stearga sau sa lase necitite o seama de materiale.

Prea mult e prea mult. Nu poti tine pasul cu tot – sau daca te apuci sa le citesti pe toate nu mai apuci sa faci altceva: sa scrii tu, sa inveti, sa citesti, sa iesi la aer etc.

Dar listele raman. Se mai adauga sau sterg uneori persoane (de obicei se adauga). Insa creste deseori si numarul de materiale necitite.

Si-atunci?

De aici si intrebarea din titlu la care va invit sa imi raspundeti: tu ii citesti pe toti cei pe care ii urmaresti/ai ca prieteni?

Share
50 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge