Tanar si nelinistit, jurnalistii si altele

Chiar daca nu l-ati vazut, cel mai probabil stiti ca exista un serial – Tanar si nelinistit – care daca nu ma insel inca se mai filmeaza (sau se filma inca la el acum vreo 2 ani). Mii de episoade si multi-multi ani. Multi actori – uneori roluri interpretate de-a lungul vremii de mai multi actori.

Numai ca serial-serial dar daca vrei sa ai ce sa oferi ca sa fii urmarit atat timp de oameni e clar ca ajungi sa combini pe fiecare cu aproape fiecare, sa aduci secrete din trecutul fiecaruia si, in materie de locuri de munca existand – din ce am citit si vazut putin acum (pentru documentare) – doua companii mari, oameni care cand sunt intr-un loc, cand in celalalt. Azi pleaca cu scandal din locul X, peste o vreme se angajeaza la loc, dupa ce a plecat cu scantei din locul Y – unde probabil va reveni la un moment dat. Asta daca nu e personajul scos din film :).

La fel e si cu jurnalistii – cu cei mai multi – cel putin la noi. Azi sunt la un post tv sau o publicatie, maine/in sezonul urmator pentru o vreme in alta parte dupa care apoi revin (sa ne uitam la cazul Mihaela Radulescu si parcursul Antena – B1Tv – Antena, la Lucian Mandruta despre care se spune ca dupa ce a fost la PRO TV si a ajuns la Antena 2 se intoarce la PRO TV si exemple ar mai fi).

Ce ma amuza cel mai mult in aceste situatii este cum unii – mai ales la posturile de stiri – ii critica pe X si pe Y de la alte posturi, le dau tot felul de “porecle” si cand, dupa o perioada, le devin colegi ii vorbesc de bine, apar alaturi de ei in emisiuni si nu se cearta ba par o mare-mare familie.

Stiti voi, ca in cazul “urii” in fotbal – da’ in care patronii care se balacaresc intre ei de zor sfarsesc prin a fi vazuti simtindu-se bine in timpul liber impreuna sau chiar nasind oameni de la echipa adversa.

Am vazut si in PR situatii in care o persoana pleaca dintr-o agentie, ajunge in alte locuri de munca si sfarseste prin a trimite – dupa o lunga perioada – email cum ca a revenit in agentia X si a preluat conturile A, B si C.

Voua ce parere va fac aceste situatii? – mai ales cele in care avem si multa ipocrizie pe parcurs?

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge