Sanatatea si Omega 3

V-am vorbit in cele 2 articole precedente despre Omega 3 (de la Lysi) – mai ales despre importanta suplimentelor pentru articulatii bune si pentru inima, prezentand de asemenea si relevanta produselor pentru copii.

Astazi o sa mai spun cateva lucruri care sa va puna pe ganduri si apoi sa va faca sa va informati – decizia de a lua suplimente cu acizi grasi Omega 3 apartinandu-va evident.

O sa adaug seriei importanta acizilor pentru creier. Un organ vital – si de asemenea unul pe care ni-l dorim in forma indiferent de varsta. Inca de cand copilul este in burta mamei trebuie sa se aiba atentie: Omega 3 constituie “caramizile de temelie” ale formarii creierului. Procesul de formare se bazeaza pe rezervele de Omega 3 ale mamicii, iar daca aceste rezerve sunt sarace, apar carente in dezvoltarea copilului. Epuizarea lor completa poate produce depresia postpartum a mamicii. Evident creierul trebuie mentinut in forma intreaga viata, prin diverse mijloace. Lipsa unei cantitati suficiente de Omega 3 in timpul dezvoltarii sistemului nervos central poate determina efecte negative pe termen lung asupra functiei vizuale si a celei cognitive. De asemenea, unii cercetatori considera ca deficienta de Omega 3, in timpul acestei perioade de dezvoltare rapida, cauzeaza daune ireversibile asupra creierului si a sistemului nervos, conducand la disfunctionalitati vizuale si la o dezvoltare mentala si psihomotorie intarziata.

In studii recente, dr. Joel Kramer, de la Albany Medical College New York, a administrat suplimente de ulei de peste fara sa prescrie o dieta speciala. In comparatie cu o perioada in care au luat capsule placebo, cei care au luat capsule cu ulei de peste au manifestat o reducere semnificativa a sensibilitatii incheieturilor (intepeneala de dimineata) si au semnalat o scadere a oboselii.

Ce mi-a placut de asemenea este ca in Islanda, la locurile de munca foarte solicitante, angajatorii intelepti ofera in mod gratuit capsule cu ulei de peste, deoarece au observat o crestere a eficientei angajatilor, uleiul de peste oferind imunitate, energie fizica, psihica si rezistenta la stres.

Aparent, un ulei de peste cu efecte deosebite este uleiul din ficat de rechin, care are un intens efect de stimulare a imunitatii, grabind vindecarea ranilor si recuperarea. Din timpuri ancestrale, a fost singurul remediu folosit de populatiile nordice pentru vindecarea ranilor, dar si pentru combaterea racelii, gripei si a oboselii.

Uleiul din ficat de rechin impreuna cu produsele Omega 3 Lysi sau cu uleiul din ficat de cod Lysi (sub forma de capsule sau sub forma de ulei propriu-zis) sporesc considerabil imunitatea si vitalitatea.

Varstnicii sunt avantajati, in egala masura, de aceasta terapie traditionala, mai ales ca sunt familiarizati cu ea, iar uleiul de peste islandez actual are gust bun, datorita materiei prime proaspete si tehnologiilor moderne folosite. Beneficiile se extind la problemele legate de osteoporoza, diminuarea efectelor imbatranirii si mentinerea sanatatii creierului.

omega 3 forte

produse LysiDupa cum spuneam: recomand informarea cat mai atenta – si asupra produselor, si asupra companiei Lysi – si apoi o decizie personala. Nu uitati ca este bine sa intrebati si medicul ce trebuie sa faceti pentru a avea o sanatate cat mai buna!

Share
46 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge