Business tip: la intalniri mergeti cat mai comod posibil

O intalnire de afaceri presupune deseori si stres: oare va merge bine? Oare va iesi contractul? Oare ce are de zis clientul ce a solicitat intalnirea? Oare vom castiga pitchul? – si lista de potentiale intrebari continua.

De ce sa adaugi si mai mult stres imbracandu-te altfel decat de obicei, incaltandu-te cu o pereche de pantofi sau ceva care te bate, fardandu-te excesiv (si clipind des din cauza rimelului dat in exces), rontaindu-ti buzele pentru ca ti-ai dat cu ruj si tu de fapt esti alergica si asa mai departe?

La orice intalnire de afaceri trebuie sa te simti mai inainte de toate comod. Sa fii linistit/a, sa nu te incomodeze nici cine stie ce geanta, nici haine, nici machiaj (daca esti femeie) si evident nici incaltaminte.

O doza de confort iti va permite sa poti sa te concentrezi mai bine asupra subiectelor discutate si sa poti raspunde mai bine intrebarilor, avand sanse mai mari ca acea intalnire sa decurga bine.

De ce ti-ai pune singur/a bete in roate?

E ca si cand la o negociere fiind, te-ai faulta singur/a! Celalalt/Cealalta nici n-ar mai trebui sa miste un deget. Ai fi tu deja enervat, te-ai simti inconfortabil, te-ai foi si singur/a pe scaun si tot asa.

Atentie de asemenea ca orice astfel de inconvenient pe care il ai poate fi detectat (observat) de interlocutor si folosit de acesta in avantajul sau! Ii vei oferi un atu si in final tu vei fi singura persoana care va pierde.

Chiar iti doresti asa ceva?

Da, aceasta insemnare este scrisa dupa ce am vazut o sumedenie de persoane care la intalniri se tot duc in diverse modalitati menite a impresiona dar care le incomodeaza.

E ca si la prima intalnire (sau intalnirile cu persoana iubita). Nici acolo, zau, nu inteleg de ce nu te-ai duce asa cum esti – doar nu pentru tine vrei sa fii apreciat/a si iubit/a?!?

De cate ori v-ati dus la intalniri incomodati de un anumit aspect si din acel motiv (sau si din acel motiv alaturi de altele) n-a iesit bine intalnirea?

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge