Cand ai adus ultima oara zambetul pe fata cuiva?

De fiecare data cand o persoana dispare dintre noi (plecand spre alte lumi ori disparand in vizite pe Terra) apar o sumedenie de insemnari cu recomandari de a le spune tuturor celor apropiati tot ce ne dorim – de preferat de bine! -, de a le marturisi iubirea rudelor/prietenilor etc., de a trece peste diverse “faze” – totul in ideea ca “maine nu se stie ce va fi”. De extrem de putine ori apar oameni care sa fi trait asa pana atunci, astfel ca dupa fiecare noua disparitie seria se reia.

Nu e un lucru rau sa existe asemenea articole. Nu aceasta este ideea pe care vreau sa o evidentiez. Rau este ca dupa un avant patriotic care tine o zi (maxim doua), in momentul in care media sau social media sau cine doriti voi pune o alta idee/tema/problema pe tapet gata, indemnurile au si fost uitate. Ca in faza cu Fii mai bun de Craciun – dupa faci ce vrei.

Nu-i greu sa aduci un zambet pe fata cuiva. Dimpotriva. Poti realiza multe cu foarte putin. Si nu trebuie sa fie fortat. Nu e ca un soi de misiune – azi trebuie sa fac 4 oameni sa zambeasca. Si nu e nici macar vreun concurs: care face mai multe persoane sa zambeasca. Este ceva ce ar trebui sa vina firesc. Vezi pe cineva de care iti pasa ca nu este intr-o zi minunata. Oare nu poti schimba ceva? Poti afla de pe twitter/facebook/statusul de pe messenger (ori chiar din faptul ca acea persoana nu e online, daca de obicei sta mereu vizibila) etc. ca nu merge bine tot. Poti da un telefon si sa nu te opresti la raspunsul “Bine” oferit la intrebarea “Ce mai faci”. Cai sunt multe. Daca vrei.

Cert este ca poti face asa ceva.

De obicei nu te lauzi cu faptele bune. Doar nu le-ai facut ca sa te dai mare. Cu toate acestea, astazi va invit sa imi spuneti cand si ce ati facut ca sa aduceti un zambet pe fata cuiva care trecea printr-un moment mai putin bun!

Mie aseara mi s-a intamplat sa zaresc un status pe twitter al unei prietene. Un status mai trist. Si mi-am dat seama ca puteam sa ii trimit ceva sa o inveselesc. Si am facut acest lucru, prin direct message. Si a fost minunat cand, in reply, mi-a spus ca am reusit sa ii aduc un zambet pe buze.

Hai sa vedem asadar cand si ce ati facut ca sa aduceti un zambet pe fata cuiva?

Ramnicu Valcea city //travel.prwave.ro/ramnicu-valcea-city/ A lovely article and photos by Valentina Roman 🙂
Share
67 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge