Vineri 13 – totul in mintea ta?

Inca de miercuri cineva imi spunea ca urmeaza vineri, 13. Evident era o persoana speriata de ce se va intampla astazi. Doar e si 13 si mai e si vineri (desi eu stiam ca mai rau e cu martea, ca sunt si 3 ceasuri rele, zice-se).

Daca in ceea ce priveste ziua de marti la mine lucrurile sunt clare: nu e zi cu ghinion (m-am nascut intr-o zi de marti), in ceea ce priveste ziua de vineri n-am absolut nicio supersitie. Ma gandesc chiar ca seara facem ceva deosebit (doar e deja weekend), ca ne planificam deja sfarsitul de saptamana.

Se zice ca gandurile au o influenta puternica. Cu siguranta va mai aduceti aminte filmul acela in care se arata cum daca gandesti “de bine”, atragi binele.

In aceste conditii de ce ai gandi “de rau”? De ce cu cateva zile inainte deja te-ai gandi ca urmeaza o zi in care lucrurile pot merge mai putin bine, de ce te-ai gandit ce nu ar putea iesi? Ca sa atragi? Cu alte cuvinte, atragem doar binele cu gandurile, sau si raul? Doar pentru ca pot nu inseamna ca vor si merge prost lucrurile!

Si daca tot vorbim de conditionari, nu cumva totul devine o iluzie?

Desi nu cred nici in multe alte superstitii (chiar ma amuzam ca am auzit multe dupa ce le “incalcasem” ) si in niciun caz in faza cu pisica neagra (imi plac pisicile negre si am avut pisica nu complet neagra, dar cu negru), poate ca uneori mai constati anumite coincidente. Si nu musai legate de zilele sau momentele sau elementele “clasice: marti, vineri, 13, intorsul din drum etc.

Iar aceste elemente, observate, devin mult mai importante.

Stiu, despre superstitii si paranormal se poate vorbi mult si bine.

Cum e insa vineri 13 vin si va intreb: voi aveti superstitii? Sunt acestea legate de ceva “clasic” sau se bazeaza pe coincidente remarcate de voi in timp? Aveti ritualuri anume intr-o zi de vineri 13? Credeti ca atunci cand vine vorba despre superstitii vorbim despre conditionari mentale, sau e ceva mai puternic decat noi?

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge