Contul de Twitter al Suediei este administrat de un alt cetatean in fiecare saptamana

Un experiment deosebit de interesant se desfasoara in Suedia.

Aici, in fiecare saptamana se alege cate un cetatean care gestioneaza contul de Twitter al tarii in ceea ce este considerat a fi ‘the world’s most democratic Twitter experiment.’. Experimentul a fost lansat in decembrie 2011.

Cel mai mare succes l-a avut pana acum Adam Arnesson, un crescator de oi eco (in acelasi timp si DJ part-time, student si, dupa cum pretinde, veritabil bautor de tequilla). Acesta a publicat poze de la ferma sa. Numarul celor care urmaresc acest cont s-a dublat in ultima luna – printre cei care s-au ocupat de cont numarandu-se si o femeie preot si un imigrant din Bosnia.

VisitSweden vorbeste despre faptul ca prin aceasta varianta de gestionare a contului se realizeaza o mai mare angajare a oamenilor in discutii.

Un alt lucru interesant, este ca tweeturile nu sunt cenzurate!

Experimentul aduce, in acelasi timp, si a modalitate de publicitate, dar si a exercitiu democratic.

Contul de Twitter cu pricina este @sweden, iar stirea completa o gasiti pe BBC, aici. Eu am gasit-o via Slashdot.

O observatie se impune insa. Din ce remarc, chiar daca tweeturile nu sunt cenzurate, oamenii nu au inceput sa critice in mod deosebit aceasta tara. Dimpotriva. Fiecare vorbeste despre exeperiente personale – si toata varietatea de oameni care intretin contul aduce practic o prezentare ampla a ceea ce inseamna Suedia si cetatenii sai. Un exercitiu democratic cu o componenta de promovare care este insa minunat fructificata de toti utilizatorii.

O idee interesanta si beneficii pentru toti cei implicati: cei care se ocupa de cont, tara.

Voua cum vi se pare ideea?

Share
488 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge