Crima din strada Lourcine – teatru si o premiera

De fapt doua premiere. A fost prima oara cand am mers eu la acest teatru (desi, recunosc, trec des pe langa el) si apoi, cel mai important, am fost chiar la premiera: Crima din strada Lourcine.

Zapada. Nu mai ningea miercurea trecuta. De circulat… cu taxiul poate, la cate probleme sunt cu locurile de parcare. Teoretic am fi ajuns destul de repede pe jos. Practic, din motive personale (genunchiul care nu era inca recuperat) am mers cu taxi. Avand experienta zilei precedente am sunat cu destul de mult timp inainte de momentul in care am fi sunat intr-o zi cu vreme obisnuita dupa un taxi. Am gasit repede, am ajuns printre primii la teatru.

Ne-am incalzit cu un ceai cald si am asteptat sa inceapa spectacolul. Am vazut sosind, rand pe rand, toti invitatii. Veseli. Asteptand piesa.

Asa cum spuneam a fost pentru intaia data cand am mers la Teatrul Evreiesc de Stat. Cum am ajuns mai devreme am apucat sa ne uitam si pe afisele unor alte piese de teatru si-am zarit, in afara de Maia Morgenstern despre care stiam ca joaca aici, multe nume cunoscute. Am zarit deja 3 piese la care vreau sa ajung (din pacate o perioada o sa astept – pana mi se reface genunchiul). I-am zarit pe Radu Gheorghe (trebuie sa ajung la “Cum se cuceresc femeile”), Misu Fotino, Constantin Dinulescu, Cornel Ciupercescu si multi altii (vedeti aici).

Crima din strada Lourcine este o comedie cu umor de situatie si cu decor minimal. Totul sta in jocul actorilor si in situatia propriu-zisa. Si da, Justin e de vina! Vedeti voi de ce! Ca sa va amuzati va recomand sa va uitati cu atentie la costume 😉 si la jocul lui Justin – inclusiv cand e in spate, si actiunea (dialogul principal) este spre fata scenei.

O sa ii cunoasteti pe cei care sunt “văzari” si care urmau sa participe la un botez. Numai ca domnul (a carui zi era) fusese noaptea la o petrecere si nu isi mai aducea aminte nimic. Are mainile pline de carbune. Si…. un barbat in patul lui. Iar in ziar se spune despre o crima: o carbunareasa a fost omorata….

Va las pe voi sa descoperiti ce se intampla mai departe. 😉

Ati fost la Teatrul Evreiesc de Stat? Ce piese ati vazut? Ce ati dori sa vedeti din spectacolele de acum? Daca n-ati mers la acest teatru, v-ar tenta?

Share
57 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge