De ce se circula greu in Bucuresti zilele astea

Ninsoarea a trecut. Am zis deja ca deszapezirea nu este eficienta. Odata insa cu ziua de miercuri a saptamanii trecute, de cum a inceput sa fie un pic mai cald, sa nu mai ninga, toti au zis: a venit primavara. Ok, sa iesim cu masinile!

Dintre acestea putini au insa locuri de parcare acolo unde merg cu masina. Asa ca, pe strazi unde o banda era pentru parcat si una ramasa pe sens pentru mers, acum se parcheaza pe acea banda. Asa se ajunge ca masinile, venite din sensuri opuse, sa faca slalom pe langa cele parcate pentru a putea trece.

Cum sunt si locuri pe unde nu ai voie sa opresti, dar sunt si cate 2 masini (cu alte cuvinte o banda ocupata si inca unele masini care dubleaza) e logic de ce bulevarde se umplu de masini si stai in trafic enorm. Da, avem un amic care a mers pe jos pentru ca a pierdut mijlocul de transport in comun, si a reusit astfel sa ajunga inaintea acelui mijloc pierdut si a inca unuia. Da, le-a depasit mergand pe jos. Pentru ca, circulandu-se pe o banda, venind si trolee si masini din ambele sensuri… adio fluiditate in trafic.

Si iata niste poze de la mine de pe strada – paralela cu Calea Calarasilor) – exemple de parcare “indelung gandita”.

Share
69 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge