Dragi barbati, NU e de glumit cu asa ceva!

Poate cel mai mare rau pe care il poate face un barbat unei femei atunci cand vine vorba despre copii e sa ii spuna ca isi doreste, sa spuna si de cand se apuca de conceptie si apoi, taman inainte de a incepe totul, sa spuna ca s-a razgandit! Multe cupluri si chiar familii se destrama in acest moment.

Pentru o femeie, mai ales daca isi doreste un copil, momentul in care se stabileste de comun acord de membrii cuplului ca vor sa aiba un copil, este special. Adesea ea se apuca sa se documenteze – sa vada ce analize sau controale medicale i-ar trebui, ajunge sa se uite cum este perioada sarcinii si asa mai departe.

Dar cel mai important, isi cladeste un vis. Stie ca incepand din ianuarie, de luna viitoare, din iulie, de maine etc. din acel moment stabilit, incepe sa incerce sa ramana insarcinata.

Se fac planuri, sperante, idei, se gandeste viitorul.

Nu e poate nimic mai dramatic decat ca maine, la inceput de ianuarie, la inceputul lunii urmatoare, la inceput de iulie, sau oricand s-a stabilit ca va demara procesul, domnul sa spuna ca s-a razgandit. Ca poate nu e momentul. Ca nu e pregatit.

Pentru femeie acel copil e ca si pierdut. Iar pierderea, chiar daca nu e fizica, daca vine si la o anumita varsta (prin preajma momentului in care si ceasul biologic a inceput sa dea de veste ca un copil n-ar strica) poate darama, la propriu, o femeie.

Sigur, dupa o mai lunga perioada isi va reveni. Cel mai des nu alaturi de acea persoana. Dar momentul si o buna perioada de timp sunt dificile.

Stiu ca asa stau lucrurile pentru ca am intalnit situatia la 3 prietene. Nu una. Trei. Prietene apropiate – pentru ca va imaginati ca asa ceva nu e cu usurinta spus cuiva. Am vazut cat de puternic a fost impactul acelei razgandiri. Am vazut cuplurile destramandu-se. Am asistat la vieti date peste cap, la planuri si visuri care dintr-o data au disparut si care, poate, vor reaparea.

Un copil trebuie sa vina pentru ca ambele persoane si-l doresc. Si s-ar putea, intr-adevar, ca partenerii sa nu fie pregatiti de acest pas in acelasi timp.

Dar odata luata decizia, nu dati inapoi.

Nu spuneti da asa cu usurinta ideii de familie cu copil. Marturisiti de la inceput temerile si nepotrivirea momentului. Dar nu spuneti da si apoi ba.

Da, dragi barbati, chiar nu e de glumit cu o asemenea decizie.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge