Uneori realitatea bate fictiunea (si filmul). Daca ai citi povestea vietii tale cum ai reactiona?

Stiti voi replicile acelea cu “hai, ma, ca asta se intampla doar in filme” sau “ei, lasa, ca asa stau lucrurile doar in carti” (sau similare)? Ei bine, uneori viata ofera intamplari mult mai putin credibile decat unele dintre filme sau carti.

Da.

Povesti de dragoste in care el nu renunta sa ii arate ca o iubeste si ca ar dori sa fie impreuna chiar si cand ea ii spune ca nu crede ca s-ar potrivi sau cand e intr-o alta relatie si el o asteapta (uneori si ani).

Povesti care, daca ar fi filme, s-ar incadra la categoria drame: cu rasturnari de situatie, cu fiecare moment de bine ramanand doar atat: un moment, fiind apoi urmat de probleme care ar duce orice personaj de carte sau film la spitalul de boli psihice, insa care, in realitate, se transforma in incercari prin care mame, familii, barbati trebuie sa treaca, si cu bine, pentru a merge mai departe. Povesti incredibile pe care nu le-ai crede reale daca nu le-ai cunoaste indeaproape. In fond, cum adica o viata intreaga cum ai ceva care merge un pic mai bine sa se rastoarne tot si sa fie iar rau, chiar mai rau decat inainte. Nu exista asa ceva, lucrurile merg bine, soarele rasare etc. Ei bine, din pacate, realitatea e una si pentru unii e plina de incercari dramatice si constante, in timp ce pentru altii e plina si de mult frumos pe care stiu, sau nu, sa il aprecieze.

E-adevarat insa ca uneori ar fi bine daca dupa viata unora s-ar scrie carti ori s-ar face filme.

Am ramane astfel cu povesti reale din care sa invatam sa nu mai cadem in depresie la prima problema si sa vedem ca putem merge mai departe si in cele mai grele incercari. Am ramane astfel cu povesti din care sa invatam sa apreciem si sa ne bucuram mai mult de ceea ce avem. Si nu in ultimul rand, unii ar putea citi unele povesti si ar putea crede ca sunt incredibile, pana s-ar uita si si-ar da seama ca de fapt e viata lor. Si-ar da seama ca isi complica existenta inutil, ca poate nu apreciaza ce au sau nu lupta pentru ce isi doresc, si-ar da seama unde gresesc, unde insista inutil si cine mai stie ce ar realiza.

Tu daca ai citi povestea vietii tale cum ai reactiona? Ce crezi ca ai constata?

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge