Oamenii sunt mai inteligenti, iar femeile au devenit mai inteligente decat barbatii – studiu

Un studiu recent arata ca oamenii devin din ce in ce mai inteligenti, IQ-ul crescand in medie cu 3 puncte in fiecare deceniu afirma un savant. El arata de asemenea ca femeile au obtinut rezultate mai bune decat barbatii la testele de IQ.

James Flynn, expert in testele IQ, spune ca femeile obtineau de obicei cu 5 puncte mai putin decat barbatii, numai ca in prezent lucrurile s-au schimbat. Un concurs online desfasurat acum doi ani in care au fost puse peste 15 milioane de intrebari a avut ca rezultate 4.088.139 de raspunsuri din partea femeilor si doar 4.077.596 din partea barbatilor.

Expertul considera (fapt reiesit in urma studiului) si ca acest coeficient de inteligenta (IQ) poate fi imbunatatit si nu este mostenit genetic.

El explica rezultatele mai bune obtinute de femei si prin multitasking – la care femeile sunt mai bune – dar si prin faptul ca societatea moderna a inclus si o adaptare a lor la provocarile venite. Femeile au grija si de familie, dar au si o cariera si multe ajung in posturi importante.

Ce diferente exista intre scorurile barbatilor si cele ale femeilor in functie de tari si zone, precum si alte informatii aflati din acest articol de pe DailyMail. Cert este ca pentru prima oara in 100 de ani femeile au obtinut scoruri mai bune decat ale barbatilor.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge