(De ce) Recomand saltelutele educative pentru copii

Cand vine vorba despre copii mici sunt o sumedenie de produse si adesea e greu sa alegi intre ele. In plus, daca nu ai avut un copil sau nu aui avut oameni cu copii mici in jur si de la care sa afli mai multe informatii, fireste ca vanzatorii te pot convinge ca fiecare produs disponibil este bun si trebuie achizitionat.

Eu recunosc de exemplu ca nu i-am luat leagan – nu l-am prea leganat, ne jucam cu el, se legana (si o face inca) singur in pat (da, e pat cu plasa pe margini, nu am vrut de lemn) – insa i-am luat si recomand salteluta educativa.

Stiam de la o prietena ca aceea il si mentine atent si alert, ii si dezvolta diferite abilitati asa ca am zis sa incerc. Si nu am regretat de aceea iata de ce recomand aceasta salteluta:

  • la 2 luni copilul nu stie sa apuce produse diverse/prinda/treaca dintr-o mana in alta etc. O salteluta educativa il ajuta;
  • se poate rostogoli, are jucarii colorate la indemana;
  • se obisnuieste cu anumite sunete – fosnitul unor frunze, piuitul altor jucarii etc.
  • vede ce ii place sau nu;
  • incepe sa isi coordoneze miscarile.

Eu am vazut pe Eric o imbunatatire evidenta. Incet-incet a invatat sa apuce, sa se miste, sa se coordoneze. Am descoperit astfel cam ce culori prefera, ce jucarii, ca prefera fosnitul frunzei in locul piuitul oricarei jucarii (da, nici acum nu prefera jucariile care piuie).

In plus, cat el se juca pe salteluta eu puteam face altceva. Consider ca acesta este un mare avantaj pentru ca el statea cuminte dar nu se plictisea. Da, sotul meu a lipsit cateva saptamani cu serviciul, timp in care eu ieseam si cu cainele, faceam si mancare, spalam, faceam curat si lucram. Da, nu am fost o mama care sa poata sa nu lucreze, le-am imbinat exact din ziua in care am venit acasa si o fac si acum. In niciun caz nu regret acest lucru si nu zic ca nu se poate. Cert este ca salteluta m-a ajutat mult.

Copilul meu si acum e obisnuit sa stea singur si sa aiba diverse activitati singur, nu a vrut niciodata sa stea doar cu mine – si acesta, din punctul meu de vedere, e un castig.

Sunt multe modele de saltelute de gen pe piata. Noi i-am luat o salteluta din Cora – era si la promotie, eram si acolo la momentul potrivit si chiar nu aveam timp sa alergam in alta parte dupa alta. Am cautat si sa nu fie una cu jucarii enorme – sa fie nici prea mari, dar nici minuscule desigur. Eric mai primise de la doua prietene si o jucqarie oficial pentru carut – care se infasoara si avea 4 jucarioare care atarna, totul din plus. Carutul lui nu avea insa o asa bara pe care sa pot infasura – nici deasupra capului si nici la picioare, asa ca i-am rulat aceasta jucarie pe salteluta si el a ajuns sa aiba o salteluta cu 8 jucarioare.

Evident acestora li se adaugau oglinda de pe salteluta si doua floari care fosneau tot parte a saltelei.

A folosit mult timp salteluta, chiar si dupa ce a inceput sa se rostogoleasca sau sa mearga de-a busilea. Si acum daca o vede isi aduce aminte cu drag de ea si se mai joaca – evident insa ca acum sta si in fund si e mai complicat ca… “i-a ramas mica” 🙂

Din toate aceste motive insa eu recomand saltelutele educative.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge