Telefoanele mobile au mai multi microbi decat scaunul de toaleta

Stiti voi cum se spune ca tastatura este cea mai murdara, avand, in medie, de 5 ori mai multi microbi decat toaleta (asa cum au aratat studii precedente)? Ati citit despre telecomenzile din hoteluri care sunt pline de microbi si niciodata (sau rareori) curatate? Stiti ca se spune ca banii au si ei o sumedenie de microbi? Ei bine, se pare ca telefonul mobil, acest dispozitiv pe care atat de multe persoane il folosesc zilnic, are mai multi microbi decat un scaun de toaleta.

Rezultatele unui nou studiu arata ca s-au gasit pana la de zece ori mai multi microbi care pot cauza greata si probleme de stomac pe telefonul mobil decat in toaleta. Expertii spun ca acest lucru se intampla pentru ca telefoanele trec de la o persoana la alta, sunt folosite dar nu si curatate. Evident, atunci cand o persoana lasa un prieten sau un strain sa ii foloseasca telefonul mobil, microbii acestuia pot trece usor pe dispozitiv.

Solutia nu este sa nu mai dam telefonul mobil nimanui, ci doar sa il curatam mai des. Probabil n-ar strica sa ne spalam si noi mai des dupa ce folosim telefonulo mobil – sau sa nu mancam macar ori sa facem mancare dupa ce l-am utilizat.

Studiul s-ar putea sa surprinda, cu toate ca, logic vorbind, concluziile sunt oarecum firesti. Telefoanele sunt foarte utilizate, sunt puse in diverse locuri – restaurante, birou etc., toate locuri unde microbii prezenti pot patrunde in telefon. In plus, multi pun mana pe telefon indiferent ce fac – cand sterg praful de exemplu – alte modalitati asadar ca diversi microbi sa ajunga in si pe telefon.

Voi va curatati telefonul mobil? Cat de des? O veti face de acum inainte?

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge