Cum sa aveti parteneriate de succes

Sunt momente in care, din diverse motive, a te implica intr-un parteneriat pare a fi o solutie foarte buna pentru a reusi sa vezi o idee prinzand viata.

Parteneriatele nu sunt insa pentru oricine. Trebuie sa poti sa fii parte dintr-o echipa. Nu esti doar tu. Deciziile se iau impreuna, de comun acord. Daca sunt mai multe persoane, s-ar putea sa se puna in practica legea majoritatii si s-ar putea sa nu ai mereu castig de cauza (motiv de frustrari adesea). In plus, a fi parte dintr-o echipa ca partener aduce cu sine toate caracteristicile unei echipe. Lucrurile trebuie facute cand s-a stabilit, nu cand poti tu; echipa are nevoie si de incurajari; responsabilitatea este a tuturor si asa mai departe.

Este bine sa se stie inca de la bun inceput ce face fiecare partener. Pentru a fi evitate discutii si certuri ulterioare, este bine sa se specifice clar, inca de la inceput, ce face fiecare partener.

Este indicat ca in timp fiecare partener sa faca tot ce a promis ca face. Daca tot s-a stabilit ce face fiecare, este bine ca toti partenerii sa se si tina de cuvant si treaba. In plus, lucrurile trebuie duse la bun sfarsit.

Acelasi nivel al implicarii. Da, este de dorit ca toti partenerii – cand vorbim de procente egale – sa se implice in aceeasi masura. Daca nu se intampla acest lucru pot aparea probleme si discutii.

Voi ati avut parteneri in diverse proiecte? Care considerati ca sunt elementele-cheie ale succesului unui parteneriat?

Share
36 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge