Cu copiii intre 6-10 ani la… Palat animat!

Luna octombrie aduce evenimente frumoase pentru cei mici. Acesta este si cazul povestilor cu talc spuse de cei de la Asociatia de Dragul artei, povesti pe care merita sa ii duceti pe cei mici sa le auda. Descrierea cea mai potrivita vine de la sursa:

Proiectul de teatru muzeal, La Palat animat, are drept inspiraţie istoria familiei Brâncovenilor şi a palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. Povestea dramatizată este susţinută de către actorii Cornel Mihalache şi Vadim Rusu, de la Teatrul de pe Lipscani, în faţa celor mici și porneşte de la date istorice reale care sunt transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă, aducând elemente de civilizație a epocii prin gesturi, costume și atitudini.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, participanţi la programele La Palat animat, pot veni, în mod organizat şi gratuit, cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii.

Înscrierea celor mici continuă, locuri libere în cadrul programelor destinate copiilor între 6 şi 10 ani găsindu-se încă pentru zilele de sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30 şi duminică, 21 octombrie, ora 10.30. Programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, începând cu ora 8.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Totodată, Asociaţia De dragul artei organizează atelierul Construcţie şi deconstrucţie în proiectul La Palat Animat. Teatru muzeal pentru familii cu copii mici la Palatul de la Mogoşoaia.

Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în ziua de sâmbătă, 27 octombrie 2012, cu începere de la ora 9.00, şi se adresează muzeografilor interesaţi de programele cultural-educative desfăşurate în muzee sau alte insitutuţii culturale. Întâlnirea dintre echipa proiectului şi muzeografii de educaţie din muzeele româneşti are loc în cadrul proiectului La Palat animat, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, și are rolul de a prezenta un exemplu de bună practică în domeniu. Participarea se face în ordinea primirii solicitărilor la email: rusalia23@yahoo.fr.

Mai multe informatii gasiti in comunicatul de presa pe care l-am publicat aici.

Trebuie sa va marturisesc ca daca Eric ar fi fost mai mare, l-as fi dus la un asa eveniment.

Este minunat ca in zilele noastre se fac multe evenimente pentru copii, prilejuri pentru ei de a afla mai multe si de a petrece timp frumos si de calitate in afara casei. Iar cand intrarea este gratuita si tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii, cred ca nu mai este niciun motiv pentru a nu merge, in weekendurile in care nu aveti alt program, cu copiii la Palat animat!

Share
9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge