Saci de dormit pentru copii

Vantul deja suiera afara si hainele sunt mai multe si mai groase pe noi si pe copiii nostri pentru a ne proteja si a nu raci. Noptile ne invelim pentru a ne fi mai cald si bine. Dar bebelusii nu prea stau cu pilote/plapumioare pe ei. Se misca si astfel paturile/plapumioarele pot sa ajunga sa le acopere fata. Iar cand sunt mici-mici nici nu stiu sa isi traga de pe fata obiectul. Tocmai de aceea sacii de dormit sunt cei mai potriviti pentru un somn confortabil si in siguranta pentru copii.

Eric nascandu-se vara, noi am primit un saculet de la nasi pentru copii pana la 6 luni. I-a fost foarte-foarte util cam din septembrie pana in decembrie (cand oricum implinea 6 luni). In casa era cald totusi, iar sacul acesta nu avea maneci si era pentru primavara-toamna (nu extrem de gros).

Iarna trecuta sotul meu si cu mine i-am luat un alt saculet de dormit, pentru bebelusi mai mari.

Am cautat unul care sa mearga pana la 2 ani (sau 100 cm. lungime copil) ca sa il foloseasca si in iarna aceasta, un sac mai gros care sa ii fie util pe durata anotimpului rece. Am cautat de asemenea sa aiba maneci detasabile – pe care sa i le dau doar in noptile extrem de reci. Sacul are si capse  care fac ca el sa aiba practic 2 dimenisiuni. Potrivit cat e mic – 6-8 luni – si mai lung pentru cand creste. Cand era mic insa partea lunga era pliata si prinsa in capse ca sa nu il incomodeze noptile. Noi l-am luat de la Kiabi si suntem foarte multumiti de el.

Anul acesta i-am mai luat acum un saculet de dormit, tocmai ce a sosit ieri. De aceasta data neputand merge, am profitat de o oferta pe care a zarit-o mama online si i-am luat un sac fara maneci, dar foarte dragut si OK ca material si grosime de la Kidz.ro. Este vorba despre acest sac, noi am luat varianta pe verde.

sac dormit bebelus

I l-am spalat si acum astept sa se usuce ca sa i-l si dau ;). Dar imi place si a venit foarte repede prin curier. Il gasiti online aici.

Avand un copil care e in stare sa adoarma cu capul in sus si dimineata sa fie cu capul in partea opusa a patului 😀 este clar ca nici nu pot sta sa nu dorm in nicio noapte ca sa ma asigur ca ramane invelit cu pilota (ah, nici nu se da in vant dupa a fi invelit, alta distractie 🙂 ) si ca nu se sufoca, dar nici nu pot sa il las sa tremure de frig.

De aceea recunosc ca mi-a fost tare util saculetul de la nasi si de aceea am continuat sa ii cumpar si eu. Sacii de dormit pentru bebelusi/copii mici mi se par extrem de utili si dupa experienta placuta cu Eric al meu eu va recomand, dragi parinti, macar sa luati in calcul acest obiect pentru confortul celor mici.

Voi aveti asemenea saci de dormit pentru copiii vostri?

Share
73 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge