Mic si al dracu, piesa de teatru

In penultima zi a anului trecut am mers la teatru. Dimineata insorita ne imbia sa iesim din casa, iar gandul ca vom merge la o comedie ne bucura.

Am ajuns la teatru si apoi in sala asteptand cu drag sa inceapa piesa. Recunosc, prima piesa in care o vedeam pe Maia Morgenstern live pe scena.

Numele Ion Pribeagu nu imi era strain. Placandu-mi sa merg si la Teatrul de Revista “Ion Tanase” stiam ca numele este asociat cu numeroase momente umoristice de demult. Ion Pribeagu insa este doar pseudonimul unui autor evreu, de aceea “Mic si al dracu” este o inspirata punere in scena a unor poezii ale sale si un foarte frumos omagiu adus de Teatrul Evreiesc de Stat autorului!

Inceputul piesei a adus pentru mine o surpriza foarte placuta. E drept, din afis nu mi-am dat seama, n-am facut legatura – nici nu am apucat sa il studiez inainte si sa ma uit la figurile celor doi protagonisti pentru ca atunci, daca numele poate puteam sa nu il recunosc, figura sigur nu aveam cum sa o ratez.

Valentin Rosca, partenerul Maiei Morgenstern in aceasta piesa, este prim-solistul baletului Teatrului De Revista. Mica-i lumea, nu-i asa?

Un inspirat duo insa, poezii cu mult umor cu situatii care se intampla si astazi, un regal interpretativ. Dans, culoare, poezii si anecdote, ba chiar bancuri puse-n versuri, toate va vor captiva si inveseli ziua ori seara atunci cand veti merge sa vedeti acest spectacol bazat pe opera unui autor… mic si-al dracu!

Share
82 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge