Top idei de cadouri pentru 8 martie

Fie ca este considerata Ziua Femeii, fie ca este vazuta ca Ziua Mamei, 8 martie este cu siguranta o zi in care doamnele ar trebui sa fie rasfatate. Mame, bunici, iubite, sotii, toate ar trebui sa primeasca astazi ceva frumos, un mic simbol al pretuirii celor din jur. Darurile nu ar trebui sa vina din obligatie (spuneam aici ce sa NU faci intr-o zi deosebita), ci din dragoste – de copil, iubit sau sot.

Se intampla insa des ca oricat de mult si-ar iubi copiii sau domnii femeile deosebite din viata lor sa dea de greu atunci cand vine vorba despre oferit un cadou. Va invit sa gasiti mai jos o lista cu idei de cadouri pentru toate domnisoarele si doamnele si pentru toate buzunarele pentru 8 martie, mai ales ca am remarcat interestul vostru in astfel de materiale (postul cu Top 5 idei de cadouri pentru Valentine’s/Dragobete a avut un trafic impresionant!).

Inainte de lista insa o recomandare: pentru a fi siguri ca veti oferi un cadou apreciat de persoana pentru care il cumparati, incercati sa cunoasteti bine gusturile acelei persoane si dorintele acesteia. De exemplu, nu este suficient sa stiti ca ii plac bijuteriile, ci sa stiti daca poarta aur, argint sau handmade – ca sa ofer o simpla varianta. Apoi, incercati sa aflati ce si-ar dori sa primeasca, ceva care sa fie apreciat si de care sa se bucure. Nu uitati ca puteti oferi daruri practice ori cadouri simbol, care vor ramane ca amintiri. Sigur, alegerea depinde si de persoana (preferinte si nevoile acelei persoane), dar si de bugetul pe care vi-l permiteti.

  • Flori – da, stiu, unii ar putea spune ca este un cliseu, insa niste flori frumoase pot bucura sufletul oricarei doamne sau domnisoare. Puteti alege un ghiveci cu zambile, trandafiri pitici sau alte flori, ori puteti oferi un buchet – de la ghiocei, lalele si pana la trandafiri aveti multe optiuni.
  • Felicitari – unul din cele mai simple cadouri, dar, alegand o felicitare frumoasa si personalizand-o cu un mesaj deosebit, veti crea un cadou special. Iata si top 15 siteuri cu felicitari pentru 8 martie. Puteti alege, desigur, si felicitarile printate pe care sa le trimiteti ori sa le oferiti direct persoanelor dragi.
  • Carti – un cadou cu siguranta potrivit doar unor persoane. Aici n-ar strica sa alegeti din genul preferat de destinatar, ori sa cunoasteti autorul preferat ori sa ii sugerati un nou scriitor. Puteti sa ii luati o serie pe care si-o doreste si puteti sa scrieti si o mica dedicatie. Daca doriti sa nu scrieti pe carte – considerand ca doar autorii pot face acest lucru (desi acele randuri si dedicatii de la cei dragi ne fac sa pretuim si mai mult o carte sau alta!) – puteti scrie o dedicatie pe un semn de carte pe care sa il faceti chiar voi, ori pe un biletel.
  • Bijuterii – aur, argint, lucrate manual (handmade), cu sau fara pietre, cu pietre pretioase sau cu imitatii – aveti cu siguranta de unde alege. Puteti oferi un set mai complex, ori puteti merge pe ceva simplu, simbolic – o pereche de cercei, o bratara – vedeti voi.
  • Accesorii – pentru a le oferi si a fi primite cu bucurie si, mai apoi, purtate, trebuie sa fiti familiari cu preferintele doamnei pentru care cumparati produsele. Puteti alege esarfe, brose, chiar genti, un ceas, ochelari de soare, manusi.
  • O excursie – un mini-concediu sau chiar o excursie surpriza. Daca 8 martie pica in timpul saptamanii, atunci puteti sa va duceti doamna draga – mama, sotie etc. – in weekend intr-un loc deosebit pe care nu l-a vazut, sau in care aveti amintiri frumoase.
  • Un obiect decorativ – ceva care sa ii ramana doamnei importante ca amintire. Un cadou special. Aici ideile pot varia – de la o vaza (mai ales daca stiti de care are nevoie) si pana la o perna decorativa sau orice altceva pentru casa ori birou. Puteti oferi si o rama foto digitala – mai moderna ca idee – sau altceva ce stiti ca ar aprecia.
  • Un obiect necesar – de la un stick USB care este absolut vital pentru ea acum si pana la un fier de calcat, cuptor cu microunde sau altceva pentru casa. Atunci cand persoana in cauza are nevoie si bugetul nu ii permite sa cumpere, un astfel de obiect – alaturi de un buchet de flori – se poate dovedi a fi un cadou apreciat. Sigur, unele doamne au tot – sau isi permit sa isi cumpere ce au nevoie – dar altele nu. Mama dumneavoastra are nevoie de ceva nou in casa si altfel nu ar accepta ajutorul? Ei bine, atunci puteti sa va folositi de 8 martie ca de un prilej pentru a-i oferi un cadou mai scump, ceva ce ar ajuta-o insa. Important este sa va adaptati cadoul persoanei si bugetului. Atentie insa: asigurati-va ca are nevoie si ar folosi acest obiect practic – oricare este el – pentru ca acest cadou sa fie apreciat!
  • Ciocolata/Bomboane – pentru cei care nu au timp sa pregateasca un alt cadou mai special, daca stiti ca persoana careia ii veti oferi cadiul apreciaza ciocolata sau un anumit tip de bomboane, puteti cumpara repede o cutie si, alaturi de niste flori si eventual o felicitare aveti un cadou gata imediat!

Sigur, hainele mai sunt idei de cadouri, dar, daca le luati in calcul, asigurati-va ca stiti ce poarta persoana in cauza (de exemplu doar daca dumneavoastra va place un pulover, nu inseamna ca ea il va si purta daca nu este adepta acestui obiect vestimentar).

Inca o recomandare: as zice sa va feriti sa oferiti lenjerie de 8 martie. Stiu, multa lume ia in calcul acest tip de cadou, dar parca este mai potrivit pentru alte momente si ocazii si nu pentru 8 martie. Sigur, adaptati cadoul in functie de persoana, asa ca nu este o regula universala, eu una insa recomand lenjeria pentru Valentine’s/Dragobete, poate Craciun, dar nu pentru 8 martie.

In rest, puteti sa va surprindeti doamnele cu tot felul de cadouri: de la stele botezate cu prenumele lor si pana la castele de vanzare prin alte tari – atentie ca aici va trebuie si buget de intretinere (sau lor le trebuie, ca sa fim mai corecti) – de la ceva special facut de voi si pana la un gift voucher de care sa isi poata cumpara ce doresc de la un anume magazin, idei se gasesc. Un pic de atentie si de timp si veti descoperi si care este cel mai potrivit cadou pe care l-ati putea oferi in dar de 8 martie.

Voi ce v-ati dori sa primiti de 8 martie? Si ce oferiti in dar doamnelor importante din viata voastra?

Photo source

Share
138 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge