Aplicatia care iti spune unde NU sunt prietenii tai

hell is other people appNu ai chef sa te intalnesti cu persoanele pe care le cunosti? Ei bine, exista o aplicatie “anti-sociala”, care te ajuta sa eviti astfel de intalniri. Sigur, totul depinde de cati oameni isi dezvaluie locurile in care sunt pe Foursquare, dar chiar si asa aplicatia “Hell Is Other People” creata de Scott Garner este interesanta si are o poveste de aflat.

Ideea ii apartine, cum spuneam, lui Scott Garner un student la Universitatea din New York.  Totul a pornit ca un experiment la final de an si a avut la baza chiar experienta proprie a studentului. Acesta, aflat intr-un oras mare, si-a dat seama ca simte o “anxietate sociala” pe care a dorit sa o “trateze” folosind tehnologia si ajungand astfel sa evite intalnirea cu diversi prieteni din retelele sociale.

Cum functioneaza aplicatia?

Totul e foarte simplu: utilizatorul isi acceseaza contul de pe Foursquare prin “Hell Is Other People”. Dupa acest pas, aplicatia web creeaza o ruta de evitare a locurilor unde sunt conexiunile acelei persoane. Exista puncte portocalii si verzi pe aceasta harta generata: zonele portocalii sunt cele in care si-au dat check-in prietenii, in timp ce punctele verzi desemneaza locurile unde utilizatorul ar fi in siguranta, ferit de posibilitatea de a se intalni cu oameni din reteaua sa.

Aplicatia este disponibila la //hell.j38.net si se pare ca a avut ceva succes. Ramane de vazut ce se va intampla cu aceasta aplicatie-experiment. Puteti vedea cateva declaratii si opinii in acest articol.

Cum vi se pare aceasta aplicatie? Ati utiliza-o? Credeti ca va avea succes?

Sa nu uitam ca foursquare-ul este utilizat de multi tocmai pentru a se putea intalni cu potentiali prieteni. Pe de alta parte, a crea legaturi online este simplu, intalnirea tuturor prietenilor in viata reala nu este intotdeauna un element dorit de oricine. In plus, sunt momente si momente, iar uneori se poate intampla sa nu ai chef sa te vezi cu cineva.

Asadar: va fi “Hell Is Other People” un succes (sau va duce la crearea unei aplicatii de gen de succes, eventual una care sa ia in calcul si Facebook Places)?

Share
74 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge