Bucharest International Air Show 2013, un eveniment minunat

Am avut deosebita placere ca si in acest an PRwave sa sustina in calitate de partener media evenimentul Bucharest International Air Show. Ajuns la cea de-a cincea editie, acest eveniment se doreste a deveni o traditie pentru capitala Romaniei si nu am nici cea mai mica indoiala ca va ajunge. Pilotii romani sunt exceptionali, iar numerele prezentate in cadrul BIAS au dovedit-o si in acest an, iar invitatii speciali sunt de asemenea de neratat. Inca de la inceput va spun ca gasiti peste 30 de imagini diferite in cadrul acestui post de pe Travel – Moments in Time!

Daca anul trecut eram la putin timp dupa operatie si am fost fericita ca aveam locuri in sectiunea VIP unde am stat mai mult pe scaun, anul acesta am fost tot la VIP, dar am avut o libertate mai mare de miscare. Asadar am iesit mult in soare, dar nu am regretat nicio clipa!

Bucharest International Air Show 2013 a fost un eveniment de o singura zi impartit in doua segmente – cu o pauza de pranz. Editia din acest an a 2013 a fost dedicata Aeroclubului Romaniei care a implinit 90 de ani de activitate. Fosti si actuali piloti au activat pe cerul Bucurestiului in numere deosebite.

Invitati de onoare au fost cei de la Baltic Bees, o formatie privata de acrobatie aeriana, iar spectatorii i-au putut (re)vedea si pe cei de la Flying Bulls – veniti in acest an cu vestitul B 25J Mitchell, dar si cu un Alpha Jet – si pe incredibilul Jurgir Kairys – 61 de ani si pilot de exceptie cu figuri pe care putini le pot face in acelasi fel!

Noi am ajuns de dimineata inca de la inceput, putin dupa ora 8. Am prins asadar spectacolul inca de la inceput si ma bucur sa pot spune ca, dupa ce si noi am plecat in pauza de pranz, am revenit si pentru a doua parte si nu am plecat decat dupa focurile de artificii.

O zi de neuitat!

Sigur, am facut multe fotografii si am si filmat putin. Dar dincolo de acestea – care oricat de reusite ar fi nu transmit atmosfera, sunetul etc. – raman amintirile.

M-am bucurat sa ii revad pe cei de la Hawks of Romania – anul acesta si cu un solo pilot (numere foarte reusite!). I-am revazut cu drag pe Iacarii Acrobati – si pe Jurgis. Am reauzit motoarele bombardierului adus de cei de la Flying Bulls – care au arborat pe pista seara si steagul Romaniei, un frumos gest din partea lor de apreciere pentru aniversarea Aeroclubului Roman. Am admirat planoristi, inclusiv pe tanarul si impresionantul campion Luca Bertossio. Evident, m-am bucurat sa ii vad pe cei de la Baltic Bees si sa vad Alpha Jet-ul celor de la Flying Bulls (sper sa vina curand si cu formatia pe care am inteles ca o pregatesc, de 5 asemenea avioane). Desigur, am apreciat si focul de artificii de la final.

Mi-au placut prezentatorii – care s-au descurcat chiar si cand au avut probleme tehnice sau cand ploaia parea ca ii va indemna pe multi sa plece prea devreme –, m-am bucurat sa il aud pe Pavel Bartos pronuntant corect numele PRwave (oricat de simplu pare din pacate am avut oameni care nu au pronuntat corect in trecut) si m-am bucurat sa revad cativa prieteni.

La anul il voi lua si pe Eric la eveniment – anul acesta era inca prea mic si cu prea putina rabdare.

Pana la editia din 2014 va las cu cateva imagini de la aceasta si va aduc aminte ca pe Travel.prwave.ro gasiti alte peste 30 de fotografii de la BIAs 2013.

Click pe fiecare imagine in parte pentru o dimensiune mai mare (1500 px latime).

Avion SMURD expus
Avion SMURD expus
Hawks of Romania BIAS 2013
Hawks of Romania BIAS 2013
Inima franta BIAS 2013
Inima franta BIAS 2013
Jurgis Kairys dupa zbor BIAS 2013
Jurgis Kairys dupa zbor BIAS 2013
Hawks of Romania BIAS 2013 pilot
Hawks of Romania BIAS 2013 pilot
Jurgis Kairys - Bucharest International Air Show 2013
Jurgis Kairys - Bucharest International Air Show 2013
Zbor la apus - Bucharest International Air Show 2013
Zbor la apus - Bucharest International Air Show 2013
Baltic Bees - Bucharest International Air Show 2013
Baltic Bees - Bucharest International Air Show 2013
Baltic Bees - BIAS 2013
Baltic Bees - BIAS 2013
Hawks of Romania la BIAS 2013
Hawks of Romania la Bucharest International Air Show 2013
Exercitiu MAI - BIAS 2013
Exercitiu MAI - Bucharest International Air Show 2013
Aeronava Tarom si Hawks of Romania - BIAS 2013
Aeronava Tarom si Hawks of Romania - Bucharest International Air Show 2013
Share
61 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge