Voi ii intelegeti pe spammeri?

La inceput erau cativa. Dar asta a fost acum multi-multi ani. Acum sunt o sumedenie si ne luptam cu ei zilnic. Spammerii.

incruntare

Cei cu bloguri si/sau site-uri ii cunosc foarte bine. Cu adrese de e-mail create doar pentru spam, cu mesaje complet neadaptate, adesea nici macar in limba in care este creat blogul, dar mereu prezenti, mereu dandu-ne ceva de lucru.

S-au creat plug-in-uri impotriva lor – care sa ajute administratorii site-urilor si/sau blogurilor sa nu fie nevoiti sa dea fiecarui mesaj mark as spam, ci un delete general. Ma uitam chiar ca am zile in care ajung si la peste 10.000 de asemenea mesaje spam pe blogul de calatorii sau pe acesta.

Dar nu inteleg spammerii. Scopul este ca acel link pe care il promovezi – la datele de contact sau chiar inserat in comentariu in sine – sa fie indexat, sa ajunga public. Ori, daca nu scrii macar in limba site-ului/blogului unde comentezi, este clar ca nu vei avea mesajul publicat, ca atare nu vei fi platit.

Da, spammerii iau bani.  Tin minte ca acum vreo 8 ani cineva imi spunea ca existau, la acel moment, job-uri de tipul “faci bani din scris” care implicau publicarea de comentarii scurte, care sa fie insa aprobate, sa devina publice asadar si se platea 8 centi (daca imi aduc aminte bine si nu cumva era mai putin) pe un asemenea comentariu.

Stiu, din motive de SEO se recomanda sa ai linkuri in multe locuri, sa fii activ etc. Dar, tot pentru SEO, singurele linkuri valoroase sunt cele care provin de la comentarii bine scrise si care sunt publicate acolo unde sunt lasate.

Ma uit mereu la miile de mesaje spam pe care le sterg zilnic si ma gandesc la timpul necesar publicarii lor in van. Inteleg sa ai nevoie de bani (cine nu are?) si inteleg ca fiecare face ce poate pentru a-i castiga. Dar nu inteleg de ce ai munci stiind ca oricum nu vei castiga nimic. Nici macar cu soft automat de publicare nu ai sanse de succes in contiile in care oricum mesajele sunt sterse.

In plus, nu inteleg de ce nu faci ceva util, necesar, pent a castiga bani. Chiar bani din scris. Sunt multe job-uri si oportunitati pe acest segment si nu numai. Dar da, implica o munca mai complicata decat a posta un mesaj spam.

Se pare ca nu doar pe bloguri avem parte de mult spam, ci si in social media. In prima jumatate a acestui an spam-ul in cadrul social media a crescut cu 355%.

Voi ce parere aveti despre spammeri? Si cum scapati de mesajele lor nedorite?

Share
132 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge