Burger King a dat Bic Mac-uri gratuite intr-o campanie inedita de alegere a fanilor adevarati

Intr-o perioada in care mai toate companiile doresc sa aiba pagini cu multe like-uri pe Facebook, Burger King a dorit sa aiba o pagina cu fani adevarati.

In consecinta, si-a supus unui test simplu fanii deja existenti. Burger King le-a oferit celor care dadusera like (peste 38.000 de persoane) paginii lor varianta de a primi gratuit un Big Mac (de la McDonalds). Ideea era, evident, aceea de a alege fanii care nu ar “trada” niciodata marca. Cei care alegeau sa primeasca produsul de la concurenta urmau sa fie exclusi pentru totdeauna de pe pagina de Facebook a Burger King.

Persoanele care dadusera like din “motive gresite” (cei in cautare de lucruri gratuite) puteau opta sa primeasca acel Big Mac. Si unii au facut-o. Acestia au primit acasa un voucher pentru produs, alaturi de o scrisoare de “La revedere” care le reamintea si ca nu mai pot da niciodata like paginii Burger King.

Rezultatele?

Pagina are acum cu 30.000 de like-uri mai putin, dar are peste 8.000 de fani reali ai marcii.

Detalii in video-ul de mai jos gasit aici.

O campanie cu adevarat interesanta – mai ales in conditiile in care, asa cum le spun tuturor celor cu care lucrez pe social media, orice companie ar trebui sa fie interesata sa aiba nu cel mai mare numar de like-uri, ci sa aiba o pagina cu persoane realmente interesate de produsele/serviciile oferite.

Voua cum vi se pare ideea celor de la Burger King?

Share
153 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge