Barbatii nu inteleg femeile? Femeile nu cunosc barbatii? Nimic mai neadevarat!

Ca tot e azi Dragobetele – pentru cei care il serbeaza – mi-am adus aminte de o tema de articol pe care o aveam pregatita pentru Cenusa de trandafir. Cum revista e in pauza pe termen nelimitat, zic ca merita sa aduc aici temele pe care le-as fi scris acolo, iar azi vreau sa vorbesc putin despre eternele probleme si discutii apropo de neintelegerea unui sex de reprezentantii celuilalt.

Numai ca aici avem o adevarata contradictie intre ce se spune si cum stau lucrurile. Sa va explic.

intrebare

Femeile cand sunt intrebate – de domnii de langa ele – “Ce s-a intamplat?/Ce ai?” raspund, invariabil: “Nimic.”.

Numai ca nimic nu e nimic. E mereu ceva. Da’ femeia nu zice din prima, intrucat vrea ca barbatul sa aiba rabdare cu ea, sa insiste, sa arate ca ii pasa. Asa, dupa diverse parlamentari, la un moment dat (de la o jumatate de ora in sus), el afla, in sfarsit, care-i baiul.

Barbatii stiu ca femeia cand zice “nimic” nu e nimic. Da’ n-au chef – unii mai ales (sau macar in anumite momente) – sa insiste.

Si de-aici problema.

A, nu, nu sariti sa ziceti ca e vina barbatului ca nu insista.

Daca privim din acest punct de vedere, da, este vina lui: stie ca trebuie sa insiste dar el, mascul practic, nu are chef de jocuri.

El vrea sa fie totul clar.

Si simplu. Mai ales simplu.

Dar este simplu. Si atat de complicat.

El nu insista.

Ea nu spune ce e in neregula din prima.

Ambele parti stiu cum ar dori cealalta parte sa se desfasoare discutia, dar rareori una din parti face concesii.

Exemplul cu “Nimic” este doar unul mic. Cum insa da nastere la multe certuri si frustrari – ea zice ca lui nu ii pasa de ea pentru ca nu insista, el ca ea e asa si pe dincolo ca nu ii spune, sau ca e bine din moment ce nu se plange de nimic, dar evident ea e aiurea si din cauza ei, ca zice ca e bine, dar nu este, serile/zilele/vacantele etc. se duc pe apa Sambetei. Alaturi de vestitele Ce vrei? – Ceva frumos/bun?” si de multe-multe alte reactii si replici, “nimic” duce la discutii si la probleme pe termen lung.

Dar nu, scuza ca barbatii nu inteleg ce e in mintea unei femei si ca femeile nu inteleg de fapt ce vor barbatii nu sta in picioare. Sunt atat de multe carti si articole scrise, s-au facut atat de multe filme, incat e greu sa mai spui ca nu iti intelegi partenera/partenerul.

Mai mult, nu trebuie sa stii ce vor femeile, ci trebuie sa stii ce vrea EA! Si la fel, ce ii place LUI, nu barbatilor in general.

Eh, discutie lunga, nu zic nu, dar azi de Dragobete zic ca merita sa ne gandim putin.

A cui e vina?

Share
9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge