Foloseste-ti iPhone-ul si trimite mesaje din fum chiar si cand nu ai semnal

Mai stiti voi cum vedeam in filmele western ca indienii comunicau cu ajutorul fumului – mesaje cu/din fum? Ei bine, iata ca aceasta “practica” este adusa la indemana celor cu iPhone printr-o inventie cel putin inedita. Hai sa vedem detaliile.

Semnalele pe baza de fum pentru iPhone au fost inventate de germanul Dennis de Bel. Acesta spune ca inventia lui e „NSA proof“ – apropo de monitorizarea realizata de aceasta institutie – si ca mesajele pot fi transmise, codat, oricand, chiar si in absenta semnalului dispozitivului!

Pentru transmiterea acestor mesaje din fum se foloseste un vaporizator si lichid (ulei de lampa), iar sistemul se numeste S.M.S. – Smoke Messaging Service. Inventia neamtului e gratuita si a fost prezentata recent la un targ de arta in Berlin.

poza_tel

De ce e sigur acest sistem de comunicare? Pentru ca in fapt codurile sunt stabilite de fiecare persoana in parte. Un cuplu poate stabili ca un semnal inseamna “te iubesc”, in timp ce altul poate folosi trei semnale. La o apasare a butonului, lichidul este incalzit, iar fumul este pulverizat in fata camerei telefonului.

Sigur, inventia e amuzanta si poate fi folosita in functie de preferinte. Probabil, in caz de urgenta, semnalele ar fi vizibile de la departare – desi nu s-ar sti exact ce reprezinta.

Acum, pentru cei care aveti iPhone, ati folosi aceasta inventie? Ati transmite mesaje cu fum?

Sursa stire

Share
43 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge