Despre scris, un vis implinit si pasiunea pentru PR

Guest post Alina Popescu Inainte de a va lasa sa cititi interesantul articol al Alinei, sa va spun cu ce ocazie;). Cu siguranta o stiti pe Alina Popescu – om de PR si comunicare, parte si din echipa PRwave, o persoana insa care si-a urmat visul si si-a lansat, pe 3 aprilie, chiar de ziua ei, romanul de debut: primul volum din trilogia “Bad Blood” si anume “The Edge of Hope”. (Puteti lua cartea in format print sau in varianta electronica de pe Amazon US / Amazon com).

Alina Popescu carte

Eu sunt tare bucuroasa cand vad ca prietenii mei isi transforma cate-un vis in realitate si tin sa o felicit public pe Alina pentru faptul ca a decis sa treaca la acest pas in ceea ce priveste scrisul: sa il faca o activitate constanta cu rezultate vizibile: carti. Am invitat-o sa vorbeasca putin despre scris, despre cum se impaca acesta cu relatiile publice si nu numai si va invit cu drag sa cititi articolul ei mai jos.

Despre scris, un vis implinit si pasiunea pentru PR

Toata viata am scris. Am inceput ca toata lumea cu compuneri, iar pe la zece ani am inceput sa scriu romane, sau ce credeam eu ca e un roman la momentul acela. In afara de povestiri si eseuri, nu am reusit sa termin un roman pana prin liceu. Primul terminat era ceva care se incadra in genul fantasy. Niste spirite ale unor luptatori trimise in viitor unde s-au reincarnat, pregatindu-se de marea batalie. Am abandonat proiectul, desi profa de romana a zis sa merg mai departe, pentru ca nu eram eu convinsa de povestea mea. Am continuat sa incep diverse povesti, dar nu am mai terminat nimic pana acum doi ani.

Desi romanele au fost abandonate o perioada, nu a existat zi din viata mea in care sa nu scriu: articole, intrebari pentru interviuri, comunicate, posturi pe blog mai tarziu, studii de caz, texte pentru situri web, manuale pentru diverse programe software. Mi-a fost insa mereu dor de povestile mele, iar acum cinci ani am decis ca vreau sa particip la un writing retreat in Sardinia. Si acesta a fost momentul in care am decis sa scriu in engleza. Nu prea ma ajuta sa scriu in romana cand organizatorii erau din Marea Britanie.

Recunosc, m-am temut ca nu o sa sune bine, ca o sa fie complet ca nuca in perete, desi mai tot ce am scris pentru diversele mele joburi a fost in engleza, iar toata viata am fost in clase cu multe ore de engleza in program. Feedbackul a fost mai mult decat incurajator si am ales sa merg pe aceasta cale. Alexa, personajul principal al seriei Bad Blood, s-a nascut atunci, chiar daca a ei poveste era foarte diferita. Tot cu vampiri era, in caz ca va intrebati.

A urmat ideea din The Edge of Hope, primul draft luand un pic peste un an si o prima participare la NaNoWriMo. Doi ani mai tarziu, dupa multe corecturi, cititori beta, alte modificari, si un editor profesionist, romanul a fost publicat de ziua mea, la inceputul acestei luni. Promovarea a inceput in vara anului trecut. Mi-am facut pagina de autor pe facebook, am inceput sa cunosc alti scriitori, am trecut prin dilema indie sau editura, am invatat de la altii si am adus ideile mele in modul in care m-am promovat.

Lucrul pe care nu il stiu multi este ca, lasand la o parte cateva exceptii, si anume clienti care imi sunt dragi su cu care imi face placere sa lucrez, imi pierise cheful de PR. Nu voiam sa mai merg in aceasta directie nici batuta! Cumva insa, asa cum se intampla in viata, am descoperit ca alti autori nu se promovau prea mult si aveau nevoie de ajutor. Asa am inceput sa ii ajut eu cu promovarea lor si a cartilor publicate. Am luat activitatea aceasta ca pe un exercitiu, ceva care sa ma ajute sa imi promovez mai bine propria carte. Si, cumva, pe drum, mi-a renascut pasiunea pentru PR. A fost o surpriza. Sincer, nu ma asteptam sa se mai intample vreodata.

Lectia acestei povesti? Uneori e indicat sa investesti tot ce ai (efort, timp, bani) in a-ti urma un vis, o dorinta, o directie in care vrei sa iti duci cariera. Dincolo de bucuria pe care ti-o va aduce aceasta decizie, indiferent de reusita sau succes (de obicei vin ambele), restul lucrurilor care iti pareau gri si complet neinteresante vor recapata culoare. Cel putin asa mi s-a intamplat mie! Si tind sa cred ca nu sunt singura.

Sper ca v-a placut materialul Alinei 😉 Mie mi-a placut si, in incheiere, zic ca este cel mai bine sa va las cu un concurs si trailerul romanului ei.

Concurs Participati la concursul de mai jos si puteti castiga o copie semnata sau una dintre cele trei ebookuri The Edge of Hope a Rafflecopter giveaway

 

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge