Pate Bucegi si o idee de personalizare foarte buna pentru copii

Eram la cumparaturi in weekend si, printre altele, trebuia sa luam si ceva de mancat dimineata. Pe langa branza, rosii, castraveti si alte cateva produse, am luat si ceva pentru prima oara.

Cum ne plimbam noi printre rafturile hypermarketului am vazut niste cutii de pate de ficat de pasare personalizate cu Mickey Mouse si Minnie Mouse. Ati ghicit: am luat cate o cutie (sunt la gramaj mic disponibile) pentru Eric.

Pate de pui Bucegi - Mickey Mouse si Minnie Mouse
Pate de pui Bucegi – Mickey Mouse si Minnie Mouse

Acum se impun patru precizari:
1) Recunosc, de obicei nou luam alta gama de pate, cand cumparam pentru noi. Da, avem alta preferinta (mai clar, alt produs, tot de la Scandia), desi se pare ca Bucegi este lider de piata.
2) Eric este un copil relativ mofturos. Mananca la limita – dar clar nu cu mese cu tot ce mi-as dori eu sa manance si cu tot ce ar trebui sa manance. Evident, se rezolva, incet-incet, situatia, dar trebuia precizat.
3) Pe Eric nu reusesti sa il convingi sa manance doar pentru ca ii aranjezi frumos mancarea – a incercat si o prietena cand am mers in vizita, dar tot fara succes. El mananca indiferent cum arata, cand mananca, insa nu cand si ce ar trebui mereu. Dar aspectul nu conteaza, asta voiam sa subliniez.
4) Ultima precizare: Eric rar mananca imediat dimineata. Prefera sa treaca o ora-doua de cand se trezeste si abia apoi, poate, mananca si el ceva consistent.

Cand am fost la cumparaturi, Eric nu era cu noi, asa ca nu stia de cutii. Am lasat una afara si, cand a vazut-o (seara tarziu, inainte de somn), a fost incantat si i-am zis ce este si ca mancam dimineata.

Da, a doua zi dimineata a cerut “pate Minnie”. Evident, m-am bucurat sa aud – mai ales ca cerea mancare fix de dimineata!

A mancat in acea zi (cu mustar, cum mancam noi pate-ul) si dimineata, si seara. In ziua urmatoare nu a mai vrut (el nu mananca doua zile la rand acelasi lucru – v-am zis ca nu e totul roz cu el cand vine vorba despre mancare), dar a treia zi (ieri) a vrut iar – si a terminat cutia.

Concluzia e simpla: uneori cel putin, imaginea conteaza. Eric se uita la desene cu Mickey Mouse, asa ca stie personajele si ii plac – asa ca, vazand prezentarea pate-ului a asociat produsul cu personajul preferat si, cel putin de aceasta data, a functionat. Mai incercam peste cateva zile cu cealalta cutie sa vedem cum reactioneaza.

Share
33 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge