Un circar care ajunge rege si o carte numai buna pentru aceasta perioada

Iata ca, desi am citit-o de ceva timp, abia acum sa va prezint o carte inedita: “Daca citesti asta inseamna ca am murit” de Andrew Nicoll. Dar e cumva nimerit, pentru ca aceasta poveste merge tare bine de sarbatori. De fapt, poveste inclusive cu povesti – pentru ca anumite momente sau destine pot fi privite ca niste povesti in sine (ca mica paranteza trebuie mentionat faptul ca autorul a mentionat ca inspiratia unui scriitor vine din ceea ce traieste, din oamenii pe care ii cunoaste, din intamplarile pe care le afla sau traieste).

Daca citesti asta inseamna ca am murit

Dar sa revin :).

Acum imi dau seama ca, intr-un fel, fac fix ca Otto Witte. De ce? Pentru ca, asa cum veti observa, si el isi incepe povestea pana cand are inceputul cel mai bun. Asa ca, incepe de sase ori. Oare cati scriitori nu scriu si rescriu inceputul de nenumarate ori in cautarea acelor informatii interesante, relevante, atractive pentru cititor?

Evident, in roman, noi avem toate incercarile. Otto este un fost circar, acum un batran care incearca sa supravietuiasca in mica lui rulota. Bombele cad pretutindeni, iar el doreste sa nu moara inainte de a avea sansa sa isi spuna povestea si, implicit, sa ni-i prezinte si pe toti cei care i-au umplut zilele de-a lungul timpului.

Aflam asadar ca lucra la un circ, alaturi de cativa prieteni, pana cand au citit intr-un ziar ca Albania cauta un rege. Care rege, arata fix ca Otto Witte. Asa ca el, impreuna cu cativa prieteni, sfetnici de seama si parteneri de viata, pornesc in calatoria si in aventura vietii lor: aceea de a-l inscauna pe Otto ca rege al Albaniei. O lada de costume, niste mustati, o camila (sa vedeti cat se chinuie sa o transporte cu trenul 😉 ) si prietenii: pare a fi arsenalul cuiva care doreste sa ajunga pe tron. Dar nu-I suficient. Ai nevoie si de un simt al aventurii, de inspiratie, de cunostinte, de adrenalina, de un dram de nebunie chiar si… veti mai vedea voi ce alte “ingrediente” mai sunt necesare.

O poveste care poate cuceri orice adult – desi pare fantastica. O istorie inedita, asa cum sunt cele ale lui Andrew Nicoll (daca ati citit “A fost odata ca niciodata” atunci stiti deja ca trebuie sa va asteptati la multe surprize din partea autorului).

Voi, daca ati vedea un anunt similar intr-un ziar si ati arata precum regele cautat, ati porni intr-o asemenea aventura?

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge