Daca nu te plangi online inseamna ca totul e roz in viata ta?

Bloguri, conturi in diverse retele sociale, programe de instant messaging. Toate cu scopul – declarat sau nu – de a facilita comunicarea intre oameni. Aflati in colturi diferite ale lumii – sau doar ale unui oras – oamenii pot vedea ce au scris prietenii sau rudele lor.

Asa se citesc articole, se schimba replici pe forumuri sau se comenteaza la diverse statusuri in cadrul retelelor sociale.

Numai ca motivele pentru care oamenii aleg sa fie prezenti online pot diferi. Unii isi fac bloguri tip jurnal, unde povestesc constant ceea ce li se intampla, si de bine si de rau. Altii s-au orientat mai degraba pe includerea in campanii si ca atare scriu despre acestea si despre diverse produse pe care le testeaza/folosesc ori pe care le-au cumparat, despre evenimente etc. Altii sunt prezenti online cu diverse articole mai mult orientate pe sfaturi din domeniul de activitate sau pe diverse lucruri interesante aflate in acest domeniu.

Despre tipurile de utilizatori de retele sociale s-au mai scris articole si s-au aratat ca exista feluri diferite, asa ca n-o sa insist aici.

Acesta este insa un blog dedicat in buna masura imaginii si comunicarii, in sens larg.

Vrem-nu vrem, prin tot ceea ce scriem transmitem ceva. Oamenii isi formeaza o anumita perceptie despre fiecare persoana si in functie de ceea ce vad online (sau mai ales in functie de informatiile online atata vreme cat ele sunt primele gasite: blog, profiluri pe LinkedIn, Facebook, Twitter etc.).

Mai mult ca sigur, toti au si momente in care totul (sau buna parte) merge excelent, dar si perioade mai dificile – cu probleme profesionale sau personale – legate de casa, de sanatate etc., ale lor sau ale celor foarte apropiati.

Unii aleg sa le impartaseasca online.

Altii le pastreaza pentru ei si, cum ziceam azi intr-un articol de pe Cenusa de trandafir, nu totul in viata e roz, dar depinde de tine cata culoare alegi sa adaugi.

Unii isi doresc sa induca imaginea de om prosper sau fara probleme din diverse motive. Altii doresc doar sa pastreze discretia asupra unor anumite aspecte.

Daca nu te plangi insa, trebuie inteles de ceilalti ca nu ai probleme sau doar ca alegi sa nu le faci publice?

Voi cum reactionati: daca o persoana nu povesteste despre incercarile dificile din viata – sau rar arunca asa, cate-o vorba si eventual mult dupa ce s-a intamplat – credeti ca nu are probleme sau ca nu le face publice?

Si reversul: credeti ca intr-adevar persoanele care par sa aiba parte numai de bine, roz si minunat in viata lor au exact asa o situatie, sau doar asa aleg sa o prezinte?

Share
40 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge