Cand a devenit atat de greu sa spunem “Buna ziua”? sau despre “Atasat, Multumesc”

Printre primele lucruri pe care le-am invatat si printre primele lucruri pe care l-am invatat pe fiul meu a fost salutul. Sa spunem Buna ziua atunci cand ne intalnim cu cineva, intram undeva…

Cu toate acestea se pare ca in zilele noastre salutul a devenit desuet. Cine se mai complica?

Unii trec direct la problema, ca sa zic asa. Si, desi am vazut practica aceasta in viata de zi cu zi, azi o sa ofer exemple din zona comunicarii si a relatiilor publice. Din nou, nu voi da nume, insa precizez ca NU ESTE UN CAZ SINGULAR cel prezentat mai jos.

Dimpotriva.

De cativa ani, exista persoane care procedeaza in acest mod.

Ca o mica nota: cand un om de PR trimite un comunicat unui jurnalist, el urmareste sa genereze aparitii in cadrul media. N-ar fi frumos totusi ca mesajul trimis jurnalistului sa se deschida cu un salut? Sau, pentru ca am intalnit cazuri, n-ar fi frumos sa existe un mesaj?

Exact.

Despre astfel de e-mail-uri este vorba.

Mesaje trimise de oamenii de PR (ca sunt din agentii sau dintr-o anume organizatie nu mai conteaza) fara salut sau chiar fara niciun fel de text, doar cu comunicat si/sau poza/logo.

Am primit, chiar azi, un asemenea mesaj.

Textul era:

Multumesc,
X
Semnatura

Dar am primit, in timp, multe astfel de mesaje. Unele chiar fara nimic in afara semnaturii adaugate automat de programul de expediere a e-mail-urilor folosit.

In aceste conditii nu pot decat sa ma intreb:

Cand a devenit atat de greu sa spunem Buna ziua?

Am ratat eu vreo schimbare in eticheta conversatiilor on- sau offline?

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge