Creionul fermecat, un joc educativ care merita

Am ramas datoare acum ceva timp cu un articol despre un alt joc educativ util (promis in articolul dedicat jocului “Cine stie castiga”). Jocul de fata este „Creionul fermecat”, editia cu peste 15 planse cu activitati diverse.

Jocul pe care il avem noi are un suport pe care se asaza fiecare plansa in parte. Exista, desigur, o foaie cu instructiuni (unde este prezentata fiecare plansa, tipul de activitate si ce trebuie sa faca efectiv copilul). Cand creionul este asezat in locul cu raspunsul corect se aude o melodie.

Activitatile sunt diverse – de la a identifica meserii periculoase si pana la a spune ce culoare rezulta in urma combinarii altor doua culori, sa recunoasca personaje, obiecte diferite, forme, piese de puzzle care completeaza imagini si asa mai departe.
Activitatile sunt amuzante, iar fiecare ajuta la deprinderea unor abilitati sau la fixarea lor si a unor notiuni.

Noi ne jucam ziua sau inainte de culcare – evident ca am ajuns deja sa reluam planse. Nu le-am facut pe toate de prima data – ba noi le-am luat pe sarite, in functie de ordinea dorita de Eric.

Intrucat stiu cat de dificil e sa gasesti jocuri utile dar si distractive, am zis ca merita sa va prezint acest joc aici – fara ca acesta sa fie un articol platit si fara ca eu sa am vreun interes in prezentarea jocului. Noi am primit cadou, de la o prietena care stia de la fiul ei ca jocul este util, varianta de la D-Toys.

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge