Cum sa iti faci felicitarea perfecta pentru Paste

3 pasi simpli pentru ca oricine sa realizeze o felicitare de Paste folosind resurse gratuite

Pastele se apropie si cu aceasta ocazie se trimit multe felicitari pe e-mail, se publica multe felicitari si imagini in cadrul retelelor sociale si pe bloguri. Vorbeam recent cu cineva care imi spunea ca si-ar dori sa isi poata crea singur o felicitare – dar i se parea foarte greu. Nu are multe cunostinte de design si nici resurse (imagini) la dispozitie. Cand i-am aratat cat de usor este, de fapt, sa iti creezi o felicitare proprie pentru Paste, s-a apucat deja de treaba si m-a indemnat sa scriu un articol cu sfaturi pentru ca oricine sa isi poata face usor si rapid felicitarea perfecta pentru Paste (sau pentru orice alta sarbatoare).

Cum sa iti faci felicitarea perfecta pentru Paste

Nu vorbim de felicitari animate, ci de o felicitare cu o imagine si un text.

Iata pasii de urmat:

1. Selectarea unei imagini potrivite

Adesea multi se opresc in acest punct pentru ca nu au o fotografie reusita. Ma refer la cei care nu doresc sa fure fotografii, ci sa faca o felicitare utilizand imagini fara a incalca drepturi de autor.

Cum nici eu nu incurajez folosirea unor imagini fara permisiune, am cautat solutii. Si exista numeroase site-uri care ofera fotografii pe care le puteti downloada in mod gratuit si folosi in scop propriu, uneori chiar si in scop comercial, cu sau fara atribuire.

Verificati site-urile pentru a vedea in ce conditii puteti utiliza acele imagini. Unele site-uri solicita precizarea sursei si mentionarea autorului, altele le ofera in mod gratuit indiferent de scopul utilizarii. Unele site-uri va lasa sa le modificati, altele va solicita sa le pastrati in formatul in care sunt disponibile. Cititi precizarile fiecarui site in parte si totul va fi clar.

Ce imagine aleg?

Aici depinde foarte mult de ce tip de felicitare va doriti sa creati. Asa ca va recomand un exercitiu: imaginati-va felicitarea. Cum ar arata o felicitare de Paste ideala? Ce ar contine? Oua vopsite? Imaginea unui iepure? Un aranjament de Paste? Lumanare? Ar fi alb-negru sau cu multe culori? Ar fi vesela? Ar avea loc de mult text sau doar un loc mic unde sa fie scrisa o urare scurta? Si lista intrebarilor poate continua.

Odata ales conceptul, puteti cauta fotografia dorita. S-ar putea sa cautati fundaluri pentru Paste (daca veti cauta in engleza puteti utiliza „Easter background” pe post de cuvinte-cheie). Puteti cauta o felicitare de Paste – „Easter card” – si porni de la ce gasiti. Puteti utiliza orice asociere de cuvinte vi se pare mai potrivita

2. Editati fotografia aleasa

Un alt obstacol in calea multora este lipsa abilitatilor de design. In ultimii ani au aparut insa numeroase alternative gratuite, programe downloadabile sau disponibile on-line ori aplicatii mobile – care va permit sa editati orice fel de imagine. GIMP-ul este un program downloadabil destul de intuitiv (mai ales pentru cei cu putina experienta in ale editarii imaginilor). Exista si tutoriale on-line.

Exista insa si canva.com – dar si multe altele similare care va permit sa va incarcati imaginea aleasa si apoi, cu doar cateva click-uri, sa adaugati textul dorit. Astfel de site-uri sunt intuitive, usor de folosit si, din nou, aveti si tutoriale. Sunt disponibile, de asemenea, si aplicatii pentru smartphone-uri (cum este Textgram, de pilda, dar sunt multe altele) care va permit sa editati foarte usor o imagine, sa ii adaugati text si diverse efecte – simplu si rapid.

Asadar tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti un asemenea program, sa incarcati fotografia, sa creati o casuta de text si sa scrieti mesajul dorit. Fireste, daca aveti nevoie de mai multe efecte, puteti vedea ce optiuni exista.

Puteti de asemenea imbina mai multe imagini in colaje – in functie de timp, inspiratie si idee.

3. Salvati imaginea si asta-i tot

V-am spus. Este foarte simplu sa va creati o felicitare perfecta pentru Paste pe care sa o folositi pentru blog, Facebook, LinkedIn, Google+, e-mail-uri etc. folosind doar resurse gratuite.

Va garantez ca, desi poate prima imagine editata vi se va parea a fi un proces un pic dificil (daca nu aveti deloc experienta in editarea unei imagini), o sa va placa rezultatul si ulterior veti dori sa va creati imagini proprii – „vizualuri” – pentru multe alte ocazii!

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge