Cadouri de Craciun: idei de carti pentru copii de la Editura Litera

Spuneam intr-un articol anterior ca lectura si invatarea pot fi incurajate in diverse feluri, inclusive prin cadouri de la mosi. Azi m-am gandit sa va prezint cateva carti educative si distractive de la Editura Litera. Sunt carti pe care le-am folosit deja cu Eric si care au fost primite cu entuziasm si au avut succes.

Cum in zilele noastre limba engleza este folosita aproape oriunde, noi ne-am gandit ca merita sa o invete – macar sa o auda – de mic. Asa ca acasa i-am prezentat cuvintele in romana si engleza, in acelasi timp si vorbim, alternativ, si romana si engleza.

Pentru aprofundarea cunostintelor – sau ca punct de pornire – sunt insa multe variante, inclusiv carti. Eric se uita la desene cu Mickey Mouse si cu Winnie de Plus, asa ca am ales carti din colectiile care ii au in centru pe cei doi eroi alaturi de prietenii lor.

Prima a fost Treasure Hunt/Vanatoarea de comori – cu Mickey Mouse. Din aceeasi serie – cu carticele scurte, publicate de Litera Mica, am luat doua cu Winnie the Pooh: Yummy foods / Gustari delicioase si Birthday Surprise/Aniversare cu surprize. Cartile sunt scurte, cu „predare” distractiva si apoi recapitulare. Cum personajele ii sunt deja dragi lui Eric, totul se „prinde” mai usor.

Mickey Mouse - Vanatoarea de comori

Winnie the Pooh: Yummy foods / Gustari delicioase  Winnie the Pooh: Birthday Surprise/Aniversare cu surprize

 

De Mos Nicolae Eric a primit Prima mea carte de jocuri.

 Prima mea carte de jocuri

Nu e chiar prima lui carte de jocuri, dar i-a placut. Mai avem cateva jocuri – pentru ca nu le facem pe toate o data. Sunt cantece, activitati distractive si educative, toate prilej de discutii, imaginat, repetat.

O alta carte – de data aceasta distractiva – este Cei mai buni prieteni (Audiobook). Sunt cateva povestioare amuzante dar si instructive, in stilul celor din seria Mickey Mouse. Coperte cartonate, print color de foarte buna calitate si prietenie. In plus, exista si un CD – eu am preferat sa ii citesc intai povestile si abia dupa destule lecturi sa ii pun cd-ul si sa rasfoim cartea.

Mickey Mouse Cei mai buni prieteni (Audiobook)

Sigur, acestea sunt doar cateva dintre titlurile pe care le au cei de la Editura Litera – sunt carti pentru fete si pentru baieti, cu personaje diverse. Alte titluri gasiti pe PRwave, la rubrica BooksWave (evident, alaturi de altele pentru adulti), iar toate titlurile sunt disponibile pe site-ul editurii.

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge