Cercetatorii MIT au creat jacheta Like-a-hug care te imbratiseaza de fiecare data cand primesti un Like pe Facebook

Da, ati citit bine – si eu am citit de doua ori stirea initiala cand am vazut ideea.

Cercetatorii de la MIT se pare ca nu mai aveau ce sa faca/inventeze (sau aveau nevoie de-un bun exercitiu de imagine care sa le aduca o mare acoperire media) asa ca au inventat… jacheta care te imbratiseaza de fiecare data cand primesti un like pe Facebook. Jacheta Like-a-Hug.

 

Ideea e simpla: primesti un like – la o poza, un status etc. – pe Facebook, lucru stiut de jacheta care, printr-un sistem creat de MIT, se umfla cu aer si iti da senzatia unei imbratisari.

Cum ar veni simti ca esti iubit, ca toate likeurile nu sunt in van.

Poate ca o fi o jacheta care sa arate ca exista intr-adevar o conexiune intre virtual si real – jacheta “imbratisandu-te” real cand primesti un like online – insa este cu adevarat necesar un asemenea produs?

Sigur, daca am fi intr-un serial filmat cu public si vad o sala intreaga exclamand precum cele mai multe domnisoare cand vad un caine mic si pufos: “Ahhhhh, ce draguuuuuuuuuuuuuuuut!”, numai ca oare asa e?

Nu cumva daca tot simtim nevoia de conexiune cu cineva ar fi mai bine sa fim mai prezenti in spatiul offline?

Sigur, nu contest, sunt oameni care din cauza unor probleme nu pot merge. Stiu asta foarte bine – si Slava Domnului la mine a fost ceva temporar si am avut familia si prietenii aproape – dar chiar si pentru ei cred ca in final, desi poate la inceput ar suna bine sa primeasca o imbratisare, faptul ca o primesc doar printr-o jacheta le-ar smulge o lacrima in fata neputintei de a fi alaturi de prieteni. Si la fel cred ca e si cazul celor plecati departe. Se pare insa ca oamenii de la MIT s-au gandit diferit, cum ca ar fi util pentru multi. Repet, ideea, initial, cucereste. Dar mergand mai departe… onlineul indeparteaza. E suficient o geaca pentru a schimba totul?

Sigur, ideea si-ar putea gasi utilitatea in alte zone – sigur s-ar putea face ceva mai bun.

O jacheta care te imbratiseaza cand primesti un Like? Cum vi se pare?

Jacheta Like-aHug se umfla asadar cand utilizatorul primeste un Like. Poti merge in parc si brusc te imbratiseaza cineva. Poate nu iti verificai destul de des telefonul sa vezi like-uri sau update-uri!

Cand se primeste o asemenea imbratisare utilizatorul vede de la cine a venit si poate trimite inapoi o imbratisare. Da, ati vazut din nou corect.

Ca sa intelegeti cum functioneaza jacheta Like-a-Hug va invit sa vedeti videoul de mai jos (gasit via)

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge