S-a lansat platforma digitala care te face nemuritor

Se spune ca incetezi sa existi atunci cand nu mai exista nicio persoana care sa isi aduca aminte de tine. Iti doreai sa ramai in amintire pentru eternitate? Iata ca Marius Ursache (cunoscut voua poate de la agentia Grapefruit) a lansat o platforma digitala care promite nemurirea.

eterni.me - platforma digitala care iti aduce nemurirea

Eterni.me a fost lansata impreuna cu o echipa de antreprenori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), iar cu privire la ce isi propune platforma sa faca si caror nevoi raspunde, va citez din comunicat:

Eterni.me a fost creat ca o soluție la dorința de a rămâne în amintirea celor apropiați și de a transmite idei şi sfaturi către generațiile viitoare. Platforma se bazează pe algoritmi de inteligență artificială care vor genera un alter-ego digital, pe baza datelor și informațiilor digitale generate în timpul vieții—de la fotografii și emailuri, la postări pe Facebook, Twitter sau LinkedIn. Pe durata vieții, posesorul acestui alter-ego va putea să ajusteze cunoștințele și chiar personalitatea avatarului. Deși este la stadiul de prototip, platforma Eterni.me a fost deja accesată de 55.000 de utilizatori în doar patru zile de la lansarea site-ului, iar numărul celor înscriși pentru etapa de testare se ridică la 3.000 după doar o săptămână.
    
„Eterni.me încearcă să rezolve într-un mod diferit o problemă frecventă—odată ce murim, se pierde o mare parte din ceea ce am gândit sau creat în timpul vieții. Ne propunem să păstrăm cât mai mult din ceea ce este fiecare și să oferim generațiilor următoare posibilitatea de a accesa aceste informații într-un mod cât mai autentic”, a declarat Marius Ursache. „Am avut reacții extrem de diverse când ne-am anunțat intențiile—de la oameni care ne-au oferit instant acces la datele lor personale, la amenințări și injurii pe email sau pe diverse site-uri. Știu foarte bine că este un subiect controversat și că mulți văd în această inițiativă o blasfemie sau un atac la umanitate, însă această tehnologie va deveni realitate, mai devreme sau mai târziu, —nimeni nu se îndoiește de asta. Ce nu se știe încă e când și cine va face acest lucru posibil”, a adăugat Ursache.

Ei, cum vi se pare ideea? O platforma pentru ego? O platforma utila care va permite sa transmitem ganduri? Ceva util sau ceva de pierdut timpul?

 

Share
54 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge