“Daca socrii tai sunt saraci, e numai vina ta!” – voi ce idei le transmiteti copiilor?

S-a intamplat ieri sa ma uit un pic la televizor si, cautand ceva care sa poata fi urmarit alaturi de copil, am verificat mai multe canale. Pe unul am prins o replica – acum nu stiu cat de adevarata, intrucat respectiva persoana e si actor, insa este si parinte de fata, astfel ca tot ceea ce a spus ar putea sa nu fi fost o gluma, ci o idee transmisa, inoculata copilei sale.

mirare

Stim toti cat de important este ceea ce vad si afla copiii nostri. Cum ii invatam sa se poarte, ce ii invatam sa faca, ce vad la noi ca facem si ce aud in casa conteaza enorm (evident, alaturi de alte elemente).

Din pacate, oricat poate ca nu ar dori unii sa recunoasca, banii conteaza. Sigur ca nu trebuie sa devina un scop in viata, dar ei iti pot asigura acces la servicii medicale mai bune, la o educatie mai buna, iti pot oferi sansa de a calatori si asa mai departe.

Educatia financiara a copiilor este de asemenea un subiect fierbinte, iar in aceasta insemnare prefer sa prezint doar o vorba a persoanei mai sus amintite pe acest subiect. Trebuie doar sa precizez ca persoana in cauza nu face parte dintre cei foarte bogati de la noi din tara. Ceea ce acea persoana ii spune fetei sale este:

“Faptul ca parintii tai nu sunt bogati, nu e vina ta. Dar daca socrii tai nu vor fi bogati, atunci e doar vina ta!”

Si astfel vin eu si va intreb: voi ce idei le inoculati copiilor (legate de bani si nu numai)? Ce le repetati, ca pe niste mantre, in mod constant? Si ce le spuneti in privinta banilor?

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge