Samsung Galaxy Alpha, prezentarea unui telefon care face toti banii

Cum telefoanele mobile pe care le avem in casa au ceva ani, m-am bucurat sa primesc invitatia celor de la Quickmobile de a testa un telefon Samsung Galaxy Alpha. Recunosc, chiar eram curioasa sa vad ce vraji a mai facut Samsung – noi in casa avand acum un Samsung Galaxy SII, un Samsung Galaxy SII Plus si un Samsung Galaxy SIII.

De-a lungul timpului am vazut mai multe telefoane tip smartphone si, recunosc, am ales Samsung pentru intreaga familie placandu-mi si placandu-ne cel mai mult din cele existente.

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha este intr-adevar un mare pas inainte fata de ce avem noi. Mi-a placut carcasa – mai rezistenta decat cea din plastic pe care o au telefoanele noastre curente. Mi-a placut si dimensiunea – este foarte potrivita pentru o doamna sau domnisoara: imi intra in palma – un Galaxy Note si multe alte modele sunt prea mari. E drept, variantele mini ale catorva modele sunt si ele mai mici, ca dimensiune insa nu am reusit sa fiu atrasa de aceste modele (mini), indifferent de varianta.

Samsung Galaxy Alpha - cutie
Samsung Galaxy Alpha – cutie

 

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha accesorii
Samsung Galaxy Alpha accesorii

Primul lucru descoperit la Samsung Galaxy Alpha – au schimbat putin functiile unor butoane – de altfel exista chiar mesaje care ii avertizeaza pe cei care au avut alte modele de smartphone de la Samsung ca au fost realizate trei mari modificari:

1. butonul central duce la Google (in varianta pe care o am acum el ducea o data la ecranul de pornire si a doua oara la lista aplicatiilor deschise;

2. „butonul” din stanga (cel de langa butonul central vizibil) ofera lista aplicatiilor deschise;

3. exista in partea din stanga o bara cu diverse aplicatii – poate fi personalizata din ce am vazut. Bara este una glisanta, nu acopera ecranul (este vizibil un mic buton cu o sageata si atat).

Am remarcat si, recunosc, nu m-a dat pe spate schimbarea, ca la trecerea de pe un ecran cu aplicatii pe altul – schimbarea „paginilor” de aplicatii nu mai ai sentimentul de pagini rasfoite ci mai degraba de foaie care acopera, mai degraba specifica altor marci de smartphone. E undeva la mijloc: nici ca acea marca, dar nici cum era Samsung.

Evident, butonul din mijloc care acum este o functie rapida care ofera acces catre Google si aceasta glisare nu stau cu siguranta in calea alegerii acestui telefon. Cei care au avut alte modele de Samsung Galaxy se vor obisnui usor, cei care iau pentru prima oara un Samsung Galaxy se vor obisnui direct cu aceste setari si optiuni.

Telefonul vine cu cateva aplicatii instalate printre care si S Health. Mi s-a parut interesanta si utila – am cautat-o si nu e disponibila in magazin pentru modelele noastre de pilda. Aplicatia in cauza are cateva optiuni foarte interesante: are un pedometru (util, iar ca rezultate se masoara de la egal la egal cu un pedometru clasic si, in plus, nefiind pus in talie sau undeva unde butoanele pot fi resetate, daca tineti cu voi telefonul in orice moment o sa aveti cu adevarat numarul corect de pasi realizati), poate fi setata pe diverse niveluri in functie de intensitatea exercitiilor si de obiectivele propuse. In plus, va masoara pulsul – da, am testat si re-testat functia 😉 – iar daca va preocupa dieta, ei bine aveti si aici o aplicatie cu numar de calorii si alimente grupate pe mese astfel incat sa va puteti usor gestiona numarul de calorii consumate pe zi si o evidenta a ceea ce ati mancat.

Evident puteti instala ce aplicatii va doriti – din Play Store sau de la Samsung Apps. Am testat aplicatiile pe care le folosesc in mod obisnuit, pentru mine sau clienti – Facebook, Facebook Messenger si Facebook pages, de pilda: se misca bine, repede si nu s-au blocat. Am instalat si un joc – compatibil doar de la Samsung Galaxy SIII in sus – iar procesorul mai bun s-a simtit imediat.

Ce m-a cucerit de la bun inceput – ca am uitat sa zic: claritatea imaginii, luminozitatea ecranului. Mi-a placut nespus – o diferenta clara intre ce telefoane avem noi si Samsung Galaxy Alpha.

Pentru a vedea insa cat de clara este imaginea, a doua zi (marti) am ales sa ies in gradina si sa fac cateva fotografii. Am pozat aceiasi trandafiri pe care ii fotografiasem cu Samsung Galaxy SII al meu cu Galaxy Alpha-ul, iar diferenta este ca de la cer la pamant. Si nu, nu am folosit efecte.

Camera, la nivel de calitate si claritate a imaginii, se apropie mult de DSLR-uri (poate nu cel mai recent, dar sigur de Canon-ul pe care il avem noi). Se pot face poze aproape macro, si poze de la departare. Iata pozele trandafirilor pentru o comparare – click pe imagini pentru a le vedea la dimensiune maxima.

trandafir 2 - Samsung Galaxy SII
trandafir 2 – Samsung Galaxy SII
trandafir 2 - Samsung Galaxy Alpha
trandafir 2 – Samsung Galaxy Alpha
trandafir 3 - Samsung Galaxy SII
trandafir 3 – Samsung Galaxy SII
trandafir 3 - Samsung Galaxy ALPHA
trandafir 3 – Samsung Galaxy Alpha
trandafir 1 - Samsung Galaxy Alpha
trandafir 1 – Samsung Galaxy Alpha

PS: nu stiu daca sunt cele mai reusite poze facute cu telefonul aflat in teste (erau si primele si, cum am zis, nu am niciun efect pus), dar se vede ca sunt calitativ mai bune – pozele sunt, toate, neprelucrate!

In plus, cum era de asteptat, exista mai multe optiuni disponibile pe Samsung Galaxy Alpha fata de modelele pe care le avem noi: o sumedenie de moduri si de efecte care fac usoara realizarea de fotografii deosebite. Am incercat cateva dintre ele si am ramas placut impresionata – mai ales ca, cu aceste moduri si optiuni si filtre, puteti chiar sa nu aveti nevoie de Instagram si sa realizati totusi fotografii cu efecte speciale si de calitate buna.

La nivel de sunet am testat telefonul doar vizionand cateva filmulete pe YouTube – telefonul merge cu un sim mic, mic – iar eu am sim mare, mare – ca sa zic asa. Nici cel de pe Samsung Galaxy SIII nu a fost bun, iar doar pentru o perioada de teste de 4 zile nu am mers sa iau o cartela asa mica. Oricum, acesta nu este un impediment – la orice furnizor de telefonie mobila ati avea contractul, va schimba imediat sim-ul cu unul potrivit.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, va las sa le aflati de pe site-ul celor de la Quickmobile – eu m-am concentrat mai mult pe testare, pe aplicatii, functii etc.

Cum ziceam, am ales un produs Samsung pentru prezentare intrucat stiam ca imi plac produsele marcii (acasa avem si altele de la ei – televizor etc.). Samsung Galaxy Alpha nu m-a dezamagit ba, dimpotriva, daca mi-as lua un telefon nou acum, ar castiga detasat lupta cu modelele concurente.

Ce nu am facut: nu am trantit telefonul pentru a vedea daca rezista. Era telefon in teste totusi. Noi avem carcase de protectie la toate telefoanele din casa – nu de alta, dar ne mai scapa si noua si copilului si preferam sa fie protejate. Oricum, carcasa lui Samsung Galaxy Alpha este mai rezistenta decat cele ale modelelor noastre.

In titlu spuneam ca telefonul acesta – Samsung Galaxy Alpha – este un smartphone care face toti banii. Asa e. Ne-am indragostit de el (si eu si sotul 🙂 ). Da, prezentarea este cu multe plusuri, laudativa insa chiar mi-a placut telefonul, iar lucrurile care nu m-au incantat nespus sunt putine si usor de ignorat. Dar a trebuit sa caut si niste minusuri 😛

Iata si un material video oficial despre acest telefon, asa in incheierea articolului 🙂

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge